Internet

Zbog ove igrice na Facebooku djeca bježe od kuće

Zbog ove igrice na Facebooku djeca bježe od kuće
Zbog ove igrice na Facebooku djeca bježe od kuće

BEOGRAD - Srpski tinejdžeri imaju novu bizarnu zabavu: bježe od kuće na 72 sata i takmiče se ko će duže i uspješnije da se krije od roditelja!

Dok ih očevi i majke traže oni preko društvenih mreža tajnim šiframa šalju poruke svojim drugovima gdje se nalaze i šta rade!

Ova igra se zove "Gejm of 72" (Game Off 72), a stručnjaci tvrde da među srpskim tinejdžerima vlada sve veća pomama za ovom zabavom. Ujedno upozoravaju roditelje da budu na oprezu.

Biljana Kikić iz Centra za zaštitu djece u Beogradu tvrdi da je pitanje trenutka kada će se pojaviti nova žrtva ove zabave.

"Stranica 'Gejm og 72', koja se pojavila na Facebooku, nova je noćna mora za sve roditelje. Zamislite stanje tih ljudi koji 72 sata ne znaju gde im je dete, a onda se ispostavi da je sve to bila zabava. Svojim očima sam se uverila da se deca tu ne zaustavljaju već idu na 'drugi nivo', koji podrazumeva bekstvo na više dana od kuće", kaže ona za Informer.

Dodaje da se djeca hvale bjekstvom, šalju selfije i lokaciju gdje se nalaze, a koju mogu da vide samo administratori grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije