Naoružanje

Albanija dobila od Turske tri Bajraktara

Albanija dobila od Turske tri Bajraktara
Foto: Niko Peleshi/Ministery of defence of Albania/Facebook | Albanija dobila od Turske tri Bajraktara

Albanski ministar odbrane Niko Peleši saopštio je da 1. marta Albanija od Turske dobila tri bespilotne letjelice Bajraktar sa čime se ova država svrstala u red korisnika.

Inače pet Bajraktar su dobile i takzovane vlasti administracije u Prištini i to 17. jula 2023. godine i već se koriste u izviđačkim misijama.

Ministarstvo odbrane Albanije navelo je da je montaža prve tri primljene bespilotne letjelice počela 28. i 29. februara 2024. dok se monataža i postavljanje prateće infrastrukture za njihov rad i kontrolu nastavlja.

"Bespilotne letjelice Bajraktar, poznate po svojoj efikasnosti i naprednoj tehnologiji, već su u Albaniji! Dva dana je počela montaža i paralelno se vrši postavljanje prateće infrastrukture za njihov rad i kontrolu. Ovaj razvoj ne samo da se povećava Odbrambene sposobnosti Albanije, ali i dokaz posvećenosti zemlje garantovanju nacionalne bezbjednosti i ispunjavanju najviših odbrambenih standarda. Ovo dostignuće je simbol naše posvećenosti modernizaciji i inovacijama u našim Oružanim snagama", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane, prenosi "TV Front".

Albanija je ugovor za kupovinu prve tri bespilotne letjelice sa Turskom potpisala u Ankari 21. decembra 2022. godine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije