Nauka

Da li su "vanzemaljske mumije" vanzemaljci?

Da li su "vanzemaljske mumije" vanzemaljci?
Foto: Tanjug | Da li su "vanzemaljske mumije" vanzemaljci?

LIMA - Par takozvanih "vanzemaljskih mumija", koji se u oktobru misteriozno pojavio na aerodromu u Limi, ipak ima zemaljsko porijeklo, potvrdili su naučnici.

Dva mala primjerka, opisana kao humanoidne lutke, vjerovatno su napravljena od ljudskih i životinjskih kostiju, saopštili su stručnjaci na konferenciji u prestonici Perua. "To nisu vanzemaljci. To su lutke napravljene od životinjskih kostiju sa ove planete i spojene su koristeći moderni sintetički lepak", rekao je Flavio Estrada, arheolog sa Peruanskog instituta za pravnu medicinu i sudske nauke.

Dvije figurice su se pojavile u kancelarijama aerodroma u Limi u kartonskoj kutiji, a napravljene su tako da izgledaju kao mumificirana tijela obučena u tradicionalnu andsku odjeću, prenosi Rojters.

Prošlog septembra, dva mala mumificirana tijela sa izduženim glavama i rukama sa tri prsta su predstavljena na meksičkom kongresnom saslušanju, što je izazvalo široku interesovanje medija.

Na konferenciji za novinare u Limi u petak, koja je organizovana od strane peruanskog Ministarstva kulture, stručnjaci su rekli da lutke pronađene na aerodromu u Limi nisu povezane sa tijelima predstavljenim u Meksiku. Oni su naglasili da ni tijela u Meksiku nisu vanzemaljskog porijekla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije