Nauka

Leteći taksiji već 2020. godine?

Leteći taksiji već 2020. godine?
Foto: N.N. | Leteći taksiji već 2020. godine?
Fena

Uber u suradnji s NASA učestvuje u zajedničkom poduhvatu javnog i privatnog sektora u razvijanju softwarea koji će ta kompanija koristiti kako bi upravljala "letećim taxi" rutama koje bi mogle funkcionisati kao usluge koje taj servis već pruža na tlu, prenose mediji.

Uber je u srijedu rekao da je riječ o prvom službenom ugovoru koji je NASA potpisala, a koji pokriva niske letove, a ne one izvan atmosfere.

NASA takve ugovore koristi kako bi razvijala rakete od kasnih 50-ih godina prošlog vijeka.

Šef Ubera za razvoj proizvoda Jeff Holden rekao je da će Uber 2020. u Los Anđelesu početi testirati leteće taxije za četiri osobe koji će se kretati brzinom od oko 322 kilometara na sat, što će biti drugo testno tržište nakon Dalasa i obližnjeg grada Fort Vorta.

Uber širom svijeta vodi bitke oko zakona i regulacija otkad je početkom ove decenije krenuo sa svojom taxi aplikacijom, što uključuje i London gdje se žali protiv odluke o oduzimanju dozvole iz bezbjednosnih razloga.

Holden je najnovije planove Ubera oko letećih taxija predstavio na Web Summitu, internetskoj konferenciji u Lisabonu na kojoj je naglasio da rade na dobivanju odobrenja od avio regulatora prije nego što pokrenu takve usluge.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 0

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije