Nauka

Ovo su najčudniji proizvodi ovogodišnjeg tehnološkog sajma u SAD-u

Ovo su najčudniji proizvodi ovogodišnjeg tehnološkog sajma u SAD-u
Foto: kohler.com/Printscreen | Ovo su najčudniji proizvodi ovogodišnjeg tehnološkog sajma u SAD-u

Tehnološka industrija obožava inovaciju - do te mjere da im je prije svega cilj prodati novu ideju. Prijedlozi uvijek moraju biti brzi i agresivni zato što, pretpostavljamo, ako imate više od jedne sekunde da razmislite šta to zapravo gledate, možda nećete impulsivno posegnuti za kreditnom karticom.

Koliko god proizvodi na sajmu CES 2024 u Las Vegasu mogli biti impresivni, toliko mogu podbaciti.

Kohler PureWash E930 sjedište za bide

Kohlerovo sjedište za bide duboko je integrisano sa Alexom ili Google Homeom. Zašto biste, uzmemo li ovo u obzir, potrošili više od dvije hiljade evra kako biste Amazonu ili Googleu dali detaljan uvid u vaše navike u kuptilu?

Lockly Visage pametna brava sa skenerom za lice

Locklyjeva pametna brava Visage koristi prepoznavanje lica kako bi omogućila pristup vašem domu, otvarajući vrata ako primijeti da se približavate. Ostavljajući po strani užasne implikacije pametnih brava na privatnost i bezbjednost, kao i činjenicu da je riječ o vrsti uređaja koju ne biste trebali spojiti na internet, ova cijela ideja je suluda.

Zašto biste nešto tako važno kao što je pristup vašem domu prepustili hirovima senzora ili neke neprovjerene sprave?

Urtopijin e-bicikl koji podržava ChatGPT

Urtopia Fusion je e-bicikl opremljen baterijom od 540 Wh koja obećava domet od 120 km, snažnim motorom sa srednjim pogono ... Također je, iz nekog razloga, opremljen ChatGPT-om koji će vam, kako navode iz kompanije, omogućiti da "razgovarate" sa svojim biciklom.

Njegov prilagođeni pomoćnik će vam, kada se to od vas zatraži, pomoći da "istražite nove rute", "dobijete informacije u stvarnom vremenu" pa čak i da se "uključite u zabavne razgovore". Zašto bi iko želio razgovarati sa svojim biciklom kad se mora fokusirati na vožnju, prenosi tportal.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije