Nauka

Srbin "skratio" put od Londona do Pariza

Srbin "skratio" put od Londona do Pariza
Srbin "skratio" put od Londona do Pariza

Kompanija “Eurostar” predstavila je novi voz “e320″ koji će se kretati ispod kanala Lamanš brzinom od 200 kilometara na čas.

 Voz opremljen besplatnim internetom, koji će putovanje od Londona do Pariza skratiti za 15 minuta, najnoviji je u nizu uspjeha izvršnog direktora “Eurostara” Nikolasa Petrovića.

Zahvaljujući Nikolasu Petroviću, od Londona do Pariza stizaće se još brže, počevši od kraja iduće godine. Sin Francuskinje i izbjeglice iz Jugoslavije već 11 godina živi u Londonu, a na čelu “Eurostara” je od 5. aprila 2010.

U ovoj britansko-francusko-belgijskoj kompaniji počeo je da radi u avgustu 2003. kao direktor sektora za usluge, a dogurao je do plate od 500.000 evra godišnje.

Za njega kažu da “jednom nogom stoji sa francuske, a drugom sa engleske strane Lamanša”. Navija za Arsenal i potpuno se prilagodio britanskom načinu života, piše Blic

''Dopada mi se mentalitet Engleza. U Francuskoj i Belgiji sve se posmatra kao rizik od kojeg treba da se zaštitite, dok Britanci takve situacije vide kao priliku za uspjeh'', kaže on.

Petrović je na glavnu poziciju u firmi stigao nakon peha bivšeg direktora Ričarda Brauna, pod čijim je rukovodstvom došlo do velikog zastoja “Eurostarovih” vozova uoči Božića.

''Trudim se da vodim računa i o naizgled malim stvarima, kao što su toaleti. To je za mušterije veoma važno. Tako smo, recimo, zamijenili odvratni industrijski deterdžent pravim sapunom'', objašnjava Petrović.

On ne krije da mu je profit na prvom mjestu, ali se takođe trudi da održava kontakt sa mušterijama. Zato povremeno i sam zauzme jedno sjedište u svom vozu.

''Volim da pričam sa ljudima i posmatram uzbuđene putnike kako se ukrcavaju, bilo da je riječ o biznismenima ili djeci koja su krenula u Diznilend. To je tako zanimljiv miks'',  kaže direktor “Eurostara”.

Na pitanje kako uspijeva da rukovodi kompanijom koja svakog dana ispod Lamanša šalje po 18 vozova sa po 750 putnika, Nikolas Petrović kaže da je recept jednostavan:

''Sačuvajte pozitivan stav uprkos svemu i povremeno se zapitajte da li radite svoj posao kako treba'', poručio je. »skratio«

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije