Okolina

Plavi snijeg pao u Sankt Peterburgu?

Plavi snijeg pao u Sankt Peterburgu?
Foto: You Tube | Plavi snijeg pao u Sankt Peterburgu?
N.N.

SANKT PETERBURG - Mještanin ruskog grada Sankt Peterburg je na jednoj društvenoj mreži objavio fotografiju dijela grada u kojem živi, koji je prekriven plavim snijegom, što je izazvalo zabrinutost građana da bi snijeg mogao biti zagađen metalom i toksinima, prenijeli su ruski mediji.

Zvaničnici ruske državne agencije za zaštitu životne sredine "Rosprirodnadzor" uzeli su uzorke snijega, nakon što su se mještani žalili na zagađenost.

"Ne možemo da znamo šta se dogodilo i zašto je snijeg plav bez rezultata laboratorijske analize. Poslali smo snijeg u laboratoriju kako bismo provjerili da li je zagađen metalom ili toksinima", izjavila je sekretar za medije "Rosprirodnadzora" Gulnara Gudulova i dodala da se rezultati analize očekuju u petak, 29. decembra, prenosi AP.

U sibirskom gradu Omsk dva puta do sada je pao crni snijeg. Uzrok crne boje prvi put je bilo zagađenje koje je došlo iz lokalne elektrane, dok je drugi put crna boja prouzrokovana oslobađanjem aluminosilikata iz lokalne rafinerije nafte.

Video

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije