Okolina

Vjetar očistio vazduh u Sarajevu, ukinute interventne mjere

Vjetar očistio vazduh u Sarajevu, ukinute interventne mjere
Foto: Fena | Vjetar očistio vazduh u Sarajevu, ukinute interventne mjere

SARAJEVO - U Kantonu Sarajevo poboljšan je kvalitet vazduha i ukinute epizode "uzbuna" i "upozorenje", kao i sve interventne mjere koje su bile na snazi proteklih dana zbog zagađenog vazduha, saopšteno je iz kantonalne Vlade.

"Uzbunu", koja je bila proglašena za pet opština, ukinula je Vlada Kantona Sarajevo, a odluku o ukidanju "upozorenja" za područje cijelog Kantona donijelo je resorno kantonalno ministarstvo, na osnovu izvještaja stručnog tijela.

Kvalitet vazduha od jutros je znatno poboljšan usljed vjetra koji je u toku protekle noći očistio sarajevsku kotlinu, pa su tokom dana vrijednosti zagađujućih PM10 čestica drastično pale i na području Ilijaša, gdje je u protekla 24 časa bilo najzagađenije, prenosi Srna.

Prema posljednjim mjerenjima, u 16.00 časova na svim kantonalnim mjernim stanicama, vrijednosti ovog polutanta su niske i kreću se od šest do 17 mikrograma po metru kubnom čestica.

I za naredne dane je prognozirano pretežno oblačno vrijeme, sa promjenljivim intenzitetom vjetra i uz moguće temperaturne inverzije.

Usljed ovakvih vremenskih prilika, biće oscilacija u kvalitetu vaduha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije