Programi

Ažurirajte svoj Samsung Galaxy telefon: Dostupno više od 70 bezbjednosnih ispravki

Ažurirajte svoj Samsung Galaxy telefon: Dostupno više od 70 bezbjednosnih ispravki
Foto: Pexels/Ilustracija | Ažurirajte svoj Samsung Galaxy telefon: Dostupno više od 70 bezbjednosnih ispravki

Samsung je počeo da isporučuje bezbjednosnu zakrpu za januar 2024. na svoje vrhunske telefone.

Korisnici u Evropi su već uočili paket ispravki, pa tako vlasnici Galaxy S23 modela imaju firmware verzije S91xBXXS3BWL3, dok vlasnici Galaxy S22 i S21 serija dobijaju verzije S90xBXXS7DWL3 i G99xBXXS9FWL9.

Ažuriranje je "teško" oko 400MB i ispunjeno je brojnim ispravkama. Među njima se nalazi jedna kritična bezbjednosna zakrpa, kao i 67 njih koje imaju "high priority" oznaku od strane južnokorejke kompanije.

Tuje ispravka koja popravlja ranjivost za Samsungiovo Bluetooth uparivanje, a omogućavala je napadačima da ostvare proces uparivanja bez korisnikove interakcije. Još jedan zanimljiv bug, koji je ispravljen, omogućavao je Samsung DeX korisnicima u multikorisničkom okruženju da pristupaju drugim obavješetenjima korisnika.

Nije poznato da li ovo ažuriranje nudi zaštitne mjere za burn-in ekrana, što je Samsung ranije obećao da će biti dostupno u januaru.

Pored gore pomenutih uređaja, bezbjednosno ažuriranje bi trebalo da stigne i na Galaxy Z Fold5, Z Flip5, Z Fold4, Z Flip4, A54 i Note20 modele u okviru istog talasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije