Programi

Dostupna prva veća nadogradnja za Windows 10

Dostupna prva veća nadogradnja za Windows 10
Dostupna prva veća nadogradnja za Windows 10

Za sve korisnike Windowsa 10 i one koji to tek misle postati dostupna je prva veća nadogradnja za taj operativni sistem

Microsoft je objavio tu informaciju putem svog službenog bloga, a radi se o "poboljšanjima u svim aspektima platforme i iskustva, uključujući hljade partnera koji nadograđuju svoje drajvere i aplikacije za odličnu kompatibilnost Windowsa 10".

Glavne promjene koje Microsoft navodi jesu poboljšane performanse i do 30 posto brže dizanje operativnog sistema u odnosu na Windows 7, Cortana funkcioniše bolje i dostupna je u još nekoliko zemalja (naravno ne kod nas) i pretraživeč Edge ima bolje performanse i sigurnost. Od ostatka tu su poboljšane i druge Microsoftove aplikacije - Mail, Calendar, Photos, Groove, Xbox, Store, OneNote, Solitaire te mnoge druge.

S ovom nadogradnjom je Microsoft takođe odlučio da im je operativni sistem dovoljno sazrio da ga mogu preporučiti velikim organizacijama. Radi poslovnjaka pokrenuta su dva besplatna servisa - Windows Update for Business i Windows Store for Business - i za njihove potrebe dosta je poboljšana zaštita.

Sve detaljnije opise svih promjena možete pročitati na službenom blogu, a preuzimanje nadogradnje obavljate putem Windows Updatea (nadogradnja Windows 10 Pro, version 1511, 10586).

(NN, bug.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije