Programi

Google Daydream uskoro biti javno dostupan?

Google Daydream uskoro biti javno dostupan?
Google Daydream uskoro biti javno dostupan?

Na ovogodišnjoj IO konferenciji Google je najavio kako će na platformi za virtualnu/proširenu stvarnost biti sve više igara, aplikacija, usluga...

Tu je video servis Hulu, IMAX, Ubisoft kao nosilac portfelja industrije igara, čak i NBA... Kako će Google Daydream zapravo izgledati u ovom trenutku ne zna niko, ali sve informacije idu u smjeru prema kojoj će Google ponuditi "sve-u-jedan" platformu za virtualnu stvarnost, a navodno se veliki broj onih koji imaju partnersku saradnju s Googleom kada je u pitanju proizvodnja telefona za Android obavezao da će paziti na kompatibilnost s Daydream platformom.

Posljednje "insajderske informacije" otkrivaju kako se već sada kreiraju brojni video zapisi u tehnologiji 360 stepeni, a za njih je Google angažirao brojne zvijezde svoje video platforme YouTube. Sve to radi se u cilju kako bi milione, zapravo desetine miliona sljedbenika navedenih YouTube zvijezda Google u samom startu zaintrigirao i pripremio za svoju Daydream virtualnu platformu. Svi ljubitelji ove tehnologije proširene i virtuelne stvarnosti jedva čekaju da vide šta je to Google zapravo pripremio, jer iako su se pojavile glasine kako su odustali od vlastite virtuelne stvarnosti, očigledno u Googlu imaju nešto drugačiju viziju.

(NN, zimo.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije