Programi

Google poboljšao zaštitu Chrome od opasnih vebsajtova

Google poboljšao zaštitu Chrome od opasnih vebsajtova
Foto: Tanjug | Google poboljšao zaštitu Chrome od opasnih vebsajtova

Američki tehnološki gigant Google objavio je na svom blogu da je poboljšao zaštitu popularnog pretraživača Chrome u režimu "bezbjedno pregledanje" (Safe Browsing) od opasnih vebsajtova bez ugrožavanja privatnosti korisnika.

Prije aktuelne inovacije, Google je na svakih 30 do 60 minuta provjeravao otvorene kartice sa listom opasnih sajtova uskladištenih na uređaju, ali se savremeni sajtovi za prevare pojavljuju i nestaju mnogo brže, tako da ovaj metod nije pružio potpunu zaštitu.

Režim "bezbjednog pregledanja" je ubrzao provjere, ali je istovremeno zahtjevao od korisnika da Google pošalje osjetljive podatke o sajtovima koje posjećuje, a  kompanija najavljuje da je sada riješila taj problem.

Novi sistem sada sprečava Google da vidi listu sajtova koje je korisnik posjetio i istovremeno štiti od pretnji u realnom vremenu.

Kompanija vjeruje da će inovacija omogućiti da se pokušaji prevara poznatih kao "fišing" blokiraju za 25 odsto efikasnije.

Ove prevare su povezane za krađu identiteta kada se žrtva navodi da na lažnoj veb stranici ostavi osjetljive informacije kao što su brojevi računa ili kartice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije