Programi

Izum Banjalučanina Milana Novakovića postao pravi hit

Izum Banjalučanina Milana Novakovića postao pravi hit
Izum Banjalučanina Milana Novakovića postao pravi hit

BANJALUKA - Najnovija i jedna od najbolje prihvaćenih aplikacija za pametne telefone s ovih prostora nastala je u režiji Banjalučanina Milana Novakovića.

Njegov kalkulator registracije vozila primjer je kako iz hobija nastaju korisne stvari koje imaju značajnu realnu i primjenjivu vrijednost.

Aplikacija je namijenjena vozačima svih vrsta motornih vozila, osiguravajućim kućama, te agencijama koje se bave registracijom vozila.

"Osnovna primjena aplikacije je pravilno i jednostavno računanje svih troškova koje osoba ima prilikom registracije vozila, kako putničkog, tako i teretnog, a za motocikle sam stavio i onu opciju polugodišnje registracije", priča Novaković.

Pojašnjava da je u obzir uzeo sve faktore koji su potrebni kada dođe period registracije, pa je tako u programu moguće izmijeniti parametre za svaki model vozila posebno i dobiti tačnu cijenu.

"Pored osnovne namjene, ubacio sam i informator o kućama koje obavljaju tehničke preglede na teritoriji RS, kao i agencije koje rade osiguranje vozila, tako da sada imamo sve na jednom mjestu i čitav proces je mnogo lakši i brži", priča Novaković.

Dodaje da, ako je u pitanju registracija, aplikacija sadrži tačnu cijenu, svaku osiguravajuću kuću tačno po gradovima gdje se nalazi, kao i gdje se može obaviti tehnički pregled.

"Nema više nepotrebnog lutanja i zvanja poznanika da mu nekoga preporuče", istakao je Novaković.

Aplikacija ima prosječno 1.000 skidanja mjesečno, građani su zadovoljni, ali pravi hit je postala kod agencija za registraciju vozila i osiguravajućih kuća.

"Skoro svi oni sada koriste moju aplikaciju jer im je mnogo lakše i jednostavnije raditi s njom nego kao što su dosad. Često preko nje, pošto ima opciju dijeljenja, naprave proračun pa šalju ponudu kompanijama koje imaju veliki vozni park", kaže Novaković.

Priznaje da mu je upravo to najveće zadovoljstvo što je njegovih ruku djelo toliko dobro prihvaćeno kod osoba koje se bave tim poslom.

Kalkulator registracije vozila takođe sadrži i odjeljak auto-kuće i placevi, pa ako neko kupuje automobil može uveliko da skrati svoj put do novog četvorotočkaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije