Nezavisni stav

Slijepe institucije

Direktori Državne agencije za istrage i zaštitu i glavni tužilac BiH dva dana uopšte ne znaju da je podnesena krivična prijava protiv najviših državnih funkcionera. Da se ne radi o BiH, ova vijest bi trebalo da se nađe u rubrici vjerovali ili ne.

Nažalost, ovo je samo još jedna potvrda besmislenosti bh. institucija u kojima se očigledno ne zna ni ko pije ni ko plaća, jer jasno je da oni koji se zaklinju u državu BiH najmanje je poštuju.

Ovim slučajem je dokazano da institucije BiH nisu dorasle i da njih ne kontrolišu oni koji im se nalaze na čelu, već razne obavještajne službe i interesne grupe.

Očigledno je da se Srbi samo na papiru nalaze na čelu pojedinih državnih institucija i da se sad sa pravom postavlja pitanje kako da u njima nastave dalje da rade kad ih podređeni zaobilaze na sve načine i "zabijaju nož u leđa kad god mogu".

Nevjerovatno je da su prvi čovjek RS, ministri i biznismeni iz RS članovi organizovane kriminalne grupe, a da za to vrijeme statistika pokazuje vidan napredak u svim segmentima životnog standarda.

Nevjerovatno je i da se Tužilaštvo ne interesuje za FBiH, ne zapita zašto su fondovi prazni, šta je s očiglednom korupcijom u brojnim ministarstvima.

Ne, njih su oduvijek u prvom redu interesovali srpski funkcioneri, počev od Mirka Šarovića, Mladena Ivanića, pa, eto, sad i Milorada Dodika. I poslije nam neko priča o nezavisnosti sudstva u BiH.

Zašto se sve ovo dešava na ovakav način u trenutku kada se u BiH konačno pokreću stvari sa mrtve tačke - nije teško naslutiti. Nekome odgovara da ovdje vlada vječiti haos pod stranim patronatom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije