Banja Luka

Za regulaciju Vrbanje 1,1 milion evra

Za regulaciju Vrbanje 1,1 milion evra
Za regulaciju Vrbanje 1,1 milion evra

BANJALUKA- Grad može da računa na dodatna sredstava od 1,1 milion evra za regulaciju vodotoka Vrbanje od ušća kilometar i po uzvodno, što će podrazumijevati i temeljitiju sanaciju bedema, odnosno nasipa u Česmi i regulaciju korita Vrbanje u toj zoni, rekao je danas gradonačelnik Slobodan Gavranović nakon sastanka sa Stevom Mirjanićem, ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Ističe da ih je obradovala informacija koju su čuli, kao i to da su dobili 1.350.000 KM za rješavanje pitanja vodosnabdijevanja.

"Već u toku idućeg mjeseca biće riješeno pitanje projektne dokumentacije za regulaciju vodotoka Vrbanje i sanciju nasipa u Česmi, u koji smo zajedno ulagali i u ranijem periodu", rekao je gradonačelnik.

Ministar je kazao da je od 15 projekata, vrijednosti oko 1.950.000 KM, koje je za Banjuluku odobrio Upravni odbor Fonda solidarnosti RS, dosad završeno preko 83 odsto.

On je o aktuelnim pitanjima u vezi sa sanacijom hidromelioracionih sistema i zaštite od poplava razgovarao s gradonačelnikom.

Ministar Mirjanić je kazao da su uradili više nego što su im materijalne mogućnosti bile na raspolaganju.

U toku su još projekti izgradnje mosta u Priječanima i uređenje Ulice Veljka Mlađenovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije