Banja Luka

Agonija s mostom kod "Incela": Nastavak radova ili raskid ugovora

Agonija s mostom kod "Incela": Nastavak radova ili raskid ugovora
Agonija s mostom kod "Incela": Nastavak radova ili raskid ugovora

BANJALUKA - Neizvjestan je nastavak radova na izgradnji novog mosta kod "Incela" u naselju Česma jer izvođač radova "Prijedor putevi" traži da se poštuju zakonske procedure o visini mosta, dok je juče gradonačelnik Slobodan Gavranović rekao da bi s izvođačem moglo doći do raskida ugovora.

Radenko Crnogorac, direktor "Prijedor puteva", rekao nam je da njima kao izvođačima nije cilj prekid ugovora, ali da radove ne mogu nastaviti jer ih je obustavila inspekcija.

"Naš stav je da se poštuju zakonske procedure prema kojima visina mosta treba da bude podignuta za 70 centimetara zbog visine vodostaja 2014. Nema svrhe praviti nešto što se već zna da neće biti dobro", rekao je Crnogorac.

Gavranović, međutim, kaže da je izvođač radova prvo zahtijevao da se most preprojektuje, jer oni moraju da pribave mašine koje nemaju, te da je sada, navodno, problem visina mosta. Rekao je da je stav resornog ministarstva da ako izvođač ne nastavi radove, biće raskid ugovora.

"Izvođač nema mogućnost da kaže da neće da radi. On može da odstupi od ugovora, ali će zbog toga snositi sankcije", rekao je gradonačelnik.

Najviše trpe mještani Česme, koji nemaju dobru putnu veze s centrom grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije