Banja Luka

Aktivnije učestvuju u kreiranju budžeta

Aktivnije učestvuju u kreiranju budžeta
Aktivnije učestvuju u kreiranju budžeta

Mještani mjesne zajednice Ada planiraju masovan odlazak na javnu raspravu o Nacrtu budžeta grada za 2015. godinu koja će biti održana sutra u Obilićevu, s ciljem da se pokrene rješavanje gorućih problema u ovom naselju.

Kako bi animirali građane da učestvuju u rješavanju problema u ovoj MZ, Vito Pejaković, predsjednik Savjeta MZ, i Braco Plavšić, odbornik u Skupštini grada, obišli su neke od ulica u kojima su najveći problemi.

ANIMIRANJE GRAĐANA: Najveći problemi u ovom naselju su prilazi kućama, nedostatak kanalizacije, te problemi koji su nastali nakon poplava, a koji su već upućeni na adresu Gradske uprave.

"Planiramo otići na javnu raspravu o budžetu u Obilićevo iako je od toga malo koristi, ali pokušaćemo. Htjeli smo da animiramo građane da sa članovima Savjeta odu, predlože i ukažu na probleme. Zato smo obišli MZ da vidimo na koji način rješavati neke zaostale stvari jer ove godine ništa nije rješavano", rekao je Pejaković.

Prioriteti su gradnja puta iz Ulice cara Konstantina u dužini od 80 metara, propusti preko potoka, te ogranak Ulice Stepe Stepanovića koji je sporan po pitanju imovinskih odnosa koji se pokušava riješiti i izmjenom regulacionog plana.

LISTA PRIORITETA: U Ulici Novaka Pivaševića nije završena započeta sanacija koju treba nastaviti, a u Ulici Veljka Mlađenovića kod Gradskog olimpijskog bazena potrebno je kompletno saniranje.

"Znamo da para nema i da se ne može riješiti sve što je potrebno. Zato planiramo da tražimo da problemi budu rješavani prema listi prioriteta, odnosno ako je nešto broj jedan - da prvo ide taj problem, a ne da se rješava nešto što je četvrto na spisku", rekao je Pejaković.

U MZ Ada nije riješen ni problem kanalizacije za 200 kuća u Tuzlanskoj ulici.

Plavšić je prilikom obilaska naselja rekao mještanima da građani sve probleme postave kao odborničko pitanje, te da se odazovu na izlaganje o budžetu.

Više sredstava za infrastrukturu

Učesnici u javnoj raspravi iz Piskavice, Krupe i susjednih mjesnih zajednica u kojima je održana 5. i 6. decembra smatraju da treba više sredstava izdvojiti za infrastrukturu.

Pored toga, istakli su da je pojedine stavke trebalo kreirati drugačije, na način da sredstva za socijalne kategorije budu preciznije određena. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije