Banja Luka

Banjalučani lovili pokemone po parku Mladen Stojanović (FOTO)

Banjalučani lovili pokemone po parku Mladen Stojanović  (FOTO)
Banjalučani lovili pokemone po parku Mladen Stojanović (FOTO)

BANJALUKA - Iako se očekivao veliki broj ljubitelja „Pokemon GO“ igrice, prvo masovno okupljanje održano u parku Mladen Stojanović privukao je oko 50 njih.

Otkako se pojavila ova igrica najveći broj pokemona skupljen je u centru grada dok je manji broj njih skupljen u prigradskim naseljima, usaglasili su se ljubitelji ove igrice u parku Mladen Stojanović.

Nemanja Petrović saznao je za igricu preko ineterneta, a odmah potom počeo i da je igra. „Prije sam gledao crtane filmove Pokemon po kojima je igrica i napravljena. Od djetinjstva sam sanjao da sakupljam pokemone, pa je i sama njihova međusobna borba za mene bila zabavna. Za sedam dana od kako igram ovu igricu sakupio sam oko 120 pokemona. Sama prednost ove igrice je u tome što tjera mlade da izađu iz kuće, da upoznaju nove ljude i međusobno se druže i razmjenjuju iskustva o ovim virtuelnim bićima“, kaže Petrović.

Ana Miletić iz naselja Budžak do sada je sa svojim društvom po raznim naseljima u gradu tražila pokemone, ali kako kaže, najmanje ih je našla u naselju Lauš. Ona je istakla i to da je veliki problem ove igrice u tome što brzo pada server i mobilni telefoni zablokiraju zbog čega se ne može nastaviti sa igranjem, ali naglasila je i to da svi trebaju biti oprezni kada je igraju, jer kada se zagledaju u telefone, mogu da im se dese nepredviđene situacije.

Pored ljubitelja pokemona u parku Mladen Stojanović bilo je i dosta rekreativaca, kao i onih ljudi koji su došli da vide šta se to dešava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije