Banja Luka

Banjalučani nezadovoljni ukrašavanjem i programom za doček najluđe noći

Banjalučani nezadovoljni ukrašavanjem i programom za doček najluđe noći
Banjalučani nezadovoljni ukrašavanjem i programom za doček najluđe noći

Banjalučani zamjeraju nadležnima što godinama unazad grad poslije kićenja izgleda isto, kako kažu, bez ičega novog, a pritom svake godine bude potrošeno dosta novca na to.

Iz Gradske uprave kažu da je za ovu namjenu izdvojeno oko 25.000 KM, što je za 1.000 KM više nego prošle godine, a za montažu novogodišnjeg nakita angažovana je firma "Elektroobnova" Banjaluka.

Nisu nabavljali novu rasvjetu

 "Ove godine grad nije nabavljao novu rasvjetu te je samo postojeća po potrebi bila popravljena i zatim korišćena. Novogodišnji ukrasi postavljeni su na Trgu Krajine, u Gospodskoj i ulicama kralja Petra Prvog Karađorđevića i Bana Milosavljevića, te u parku 'Petar Kočić'", rečeno je u gradskom Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Građani su rekli da su očekivali malo više mašte i truda u vezi s kićenjem grada.

"Za tolike pare nadležni su mogli malo da osvježe nakit, da promijene rasvjetu i da uvedu nešto novo u kićenje. Ovo što rade iz godine u godinu je dosadilo, jer je isto i narodu više smeta kada prolazi kroz grad nego što ga obraduje. Kada uoči novogodišnjih praznika odem u neki drugi grad pa i u okruženju, tačno me bude sramota", rekao je Banjalučanin Petar T.

Program za doček jednoličan

 Mnogi građani su zbog loše finansijske situacije planirali da najluđu noć dočekaju na Trgu Krajine, ali, kako kažu, zabavni program je jednoličan i iz godine u godinu sve lošiji, a po navodima iz Gradske uprave još nije zvanično odlučeno sa kim će Banjalučani od muzičara ući u novu godinu.

"Pa ovo je stvarno smiješno. Novogodišnji program je godinama unazad užasan, a i toliki novac se uvijek potroši. Negdje na internetu sam pročitao da su na trgu trebalo da budu grupe 'Riblja čorba' i 'Negativ', što bi bilo odlično, ali evo juče sam čuo da će izvođači biti domaći i to isključivo iz Banjaluke. Vidim po medijima da se u drugim, a pritom i dosta siromašnijim gradovima, sprema vrlo dobar kulturno-umjetnički program, dolaze odlični muzičari, a kod nas uvijek neki 'čemer'", kazao je Milorad N.

Proslava Međunarodne nove godine počeće 31. decembra u 20 časova i trajaće do jedan čas iza ponoći.

Dječja nova godina

Na Trgu Krajine 31. decembra biće organizovana proslava i Dječje nove godine. U 11 časova nastupiće dječji horovi iz Banjaluke, a u 12 časova, kao i ranijih godina, uslijediće svečano odbrojavanje i simbolični doček Dječje nove godine.

Nosilac aktivnosti organizacije proslave na otvorenom je Kulturni centar Banski dvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije