Banja Luka

Banjalučki šetači prikupljaju hranu za socijalno ugrožene

Banjalučki šetači prikupljaju hranu za socijalno ugrožene
Banjalučki šetači prikupljaju hranu za socijalno ugrožene

BANJALUKA – Banjalučki šetači, u povodu mjesec dana od početka njihovih mirnih protesta, organizuju sutra humanitarnu akciju pomoći socijalno ugroženim građanima.

“Odlučili smo da taj dan posvetimo svojim bližnjima – našim sugrađanima koji žive na rubu egzistencije. Takvih je danas mnogo u Banjaluci: penzioneri, invalidi, borci, otpušteni radnici i dr. Buka koju smo mjesec dana dizali trebalo je da alarmira vlasti RS i na njihove probleme. Zbog toga smo odlučili da pomognemo sopstvenim snagama”, navodi se u saopštenju Građanske incijative “Park je naš”, čiji aktivisti i simpatizeri svake večeri šetaju banjalučkim ulicama u znak protesta zbog početka gradnje stambeno-poslovnog kompleksa na zelenoj površini kod “Medicinske elektronike”.

“Pozivamo vas da u četvrtak, 28. juna, dođete pod Stari hrast u uobičajeno vrijeme (19 časova). Ponesite osnovne životne namirnice: brašno, ulje, so, rižu, tjesteninu, konzerve i sl. Ponesite koliko možete i koliko vam prilike dopuštaju.

Svako od nas će ovim simboličnim izdvajanjem nahraniti jedno dijete, pomoći samohranu majku ili oca.

Prikupljene namirnice doniraćemo Udruženju samohranih roditelja Ponos, čijih je oko 150 porodica na rubu egzistencije i bez ikakve podrške sistema”, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije