Banja Luka

Banjalučki srednjoškolci: Srednji prst za papu Franju

Banjalučki srednjoškolci: Srednji prst za papu Franju
Banjalučki srednjoškolci: Srednji prst za papu Franju

BANJALUKA - Grupa banjalučkih srednjoškolaca, pokazujući srednji prst, uslikala se pored plakata pape Franje, koji je postavljen na župnoj crkvi u Banjaluci.

Sporna fotografija se pojavila na društvenoj mreži Facebook, a na njoj je prikazano četvoro tinejdžera, od čega su dvije djevojčice, dok s uvredljivom porukom poziraju kod vjerskog objekta u Srpskoj ulici.

U policiji su nam kazali da, u vezi s ovim incidentom, nije zaprimljena prijava, ali da će provjere, svakako, da uslijede.

"Za spornu fotografiju smo saznali iz medija. Mi ćemo da provjerimo da li tu ima elemenata krivičnog djela ili prekršaja", kazala je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Banjalučki biskup Franjo Komarica rekao je "Nezavisnim" da ne bi detaljno da ulazi u komentarisanje.

"Svako pokazuje svoje lice. Ko tu djecu odgaja, i dobra su", rekao je banjalučki biskup, ističući da je to sve što želi da kaže o ovom slučaju.

Neprimjeren čin učenika osudio je i Predrag Damjanović, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola regije Banjaluka, koji kaže da je to što su učinili za svaku osudu.

Sporna fotografija se pojavila na društvenoj mreži Facebook

"Prvi put to čujem sad od vas i ne znam o učenicima koje škole je riječ. Problem je u tome što škole nemaju ingerenciju da preduzmu nešto protiv učenika za ono što su počinili na ulici. Smatram da bi tu trebalo da se uključe policijski i istražni organi i da vide o čemu se radi", naglasio je Damjanović.

Nakon što je sporna fotografija objavljena na portalima, stavovi forumaša bili su uglavnom slični i bazirani su na osudu.

Veliki broj posjetilaca portala napisao je da je incident posljedica kućnog odgoja, kojeg bi roditelji trebalo da se stide.

"Ovo je još jedan dokaz kako je velika i teška moralna, duhovna i kulturna kriza... Tužno i ružno", navodi jedan od forumaša, dok drugi dodaje da je žalosno to što su akteri incidenta "tako mali, a već puni mržnje".

Novoizabrani poglavar Katoličke crkve poručio je u Vatikanu, odmah nakon što je izabran, da treba da krenemo na put bratstva, ljubavi i međusobnog povjerenja, a te riječi su, očigledno, strane srednjoškolcima sa sporne fotografije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije