Banja Luka

Banjalučki učenici u toplim učionicama

Banjalučki učenici u toplim učionicama
Banjalučki učenici u toplim učionicama

BANJALUKA - Pojedine područne škole na području grada Banjaluke koje imaju individualno grijanje već su nabavile ogrev za predstojeću zimsku sezonu, dok će ostale uskoro nabaviti energente kako bi đaci imali tople učionice u hladnim danima.

Direktor Osnovne škole "Petar Kočić" Dubravka Bosančić kazala je da je za nabavku ogreva za četiri njihove područne škole do sada utrošeno od 25.000 do 30.000 maraka, piše Glas Srpske.

’’Nabavljen je kompletan ogrev za područne škole u Pavićima i Konatarima. Škola u Stričićima nema dovoljno ogreva, već samo za grijanje učionica tokom 15 dana’’, kazala je Bosančićeva i dodala da će nabavljati dodatne količine ogreva prema potrebi. 

Ona je podsjetila da se u ovim područnim školama, zbog hladnijih dana i nepovoljnih vremenskih uslova, učionice griju od početka septembra pa sve do maja.

Direktor škole "Desanka Maksimović" u Dragočaju Stanislavko Malinić rekao je da su za sada nabavili dio drva za potpalu i da za početak imaju dio zaliha ogreva od prošle godine.

’’Još nismo počeli da grijemo učionice, ali nije isključeno da ćemo uskoro početi ukoliko temperature još padnu’’, rekao je Malinić.

Direktor škole "Vojislav Ilić" u Krupi na Vrbasu Rajka Čajić istakla je da su ogrev počeli da nabavljaju još prije kraja prošle školske godine da bi zimu dočekali spremni.

’’Imamo ogreva za prvo polugodište. Međutim, nećemo se dovesti u situaciju da nemamo dovoljno ogreva pa ćemo početkom iduće godine nabaviti ogrev i za drugo polugodište’’, rekla je Čajićeva i dodala da će, ukoliko temperatura nastavi da pada, početi da griju učionice.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti u Gradskoj upravi Radenko Đurica kazao je da će iz budžeta grada biti izdvojeno 40.000 KM za nabavku energenata u školama kako bi bile spremne za sezonu grijanja.

’’Preraspodjela tih sredstava biće vršena po potrebi i prioritetima’’, naveo je Đurica.

Bez ogreva

Direktor OŠ "Milan Rakić" u Karanovcu Simeun Raljić rekao je da za dvije područne škole nisu obezbijedili ogrev zbog nedostatka sredstava.

’’Za područnu školu u Ljubačevu drva su spremna’’, kazao je Raljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije