Banja Luka

Banjaluka: Ljubimci prošetali "Akvanom" (FOTO)

Banjaluka: Ljubimci  prošetali "Akvanom" (FOTO)
Banjaluka: Ljubimci prošetali "Akvanom" (FOTO)

BANJALUKA - Kinološko društvo Banjaluka proteklog vikenda u vodenom parku "Akvana" organizovalo je 23. saveznu izložbu pasa svih rasa.

Prijavljeno je bilo 215 pasa, a učesnici su dolazili iz država  bivše Jugoslavije, kao i iz Mađarske, Italije, Švajcarske, Austrije, Njemačke…

Sonja Lisicin iz Pančeva došla je sa mužjakom sibirskim samojedom starim četiri i po mjeseca da se prvi put predstavi na ovoj izložbi.

"Skoro svake nedelje posećujem razne izložbe posvećene psima, koje se organizuje širom Srbije, regiona ili inostranstva. Veoma mi se dopada otvoreni prostor na kom je organizovana banjalučka izložba, kao i stručni   sudijski tim koji učestvuje u ocjenjivanju pasmina", kazala je  Lisicinova.

Duško Pejaković iz Banjaluke odnedavno se bavi uzgojem pasa, a kako kaže, planira  uskoro da se posveti ozbiljnom uzgoju kane korso pasmine.

"Vrlo uspješno organizujemo savezne izložbe pasa svih rasa. Ovo nam je već 23. jesenjska izložba pasa, koju već tradicionalno organizujemo pred kraj sezone. Trudimo se da uz dobar sudijski žiri napravimo jednu pozitivnu priču", kazao je Bogoljub Novaković, direktor izložbe.

Pomoć u organizaciji dali su Kinološki savez RS i Kinološki savez BiH.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije