Banja Luka

Banjaluka: Policajac spriječio bjegunca da aktivira bombu

Banjaluka: Policajac spriječio bjegunca da aktivira bombu
Banjaluka: Policajac spriječio bjegunca da aktivira bombu

BANJALUKA - Pripadnik CJB Banjaluka juče ujutru je u banjalučkoj Ulici Sime Matavulja spriječio eksploziju bombe, čiji je osigurač prethodno izvadio jedan od bjegunaca koje je policija sustizala, potvrđeno je "Nezavisnim".

"Nezavisne" nezvanično saznaju da su u pitanju Mirko Vranić, Nikola Vidačković, te Jovan Gavrić, kod kojeg je i bila bomba.

"Gavrić, koji je imao bombu, i njegovi saučesnici su Želimira Tojagića, vlasnika ugostiteljskog objekta 'Kružni tok', i njegovog oca onemogućili da djeluju, a potom su nasilno obili magacin i oduzeli stolove, u namjeri da ih odvezu kombijem", ističe izvor "Nezavisnih".

Tojagić je izjavi za Nezavisne  potvrdio da je došlo do ovog incidenta, te da on i otac nisu bili u prilici ni da pozovu pliciju, ali su policajci tom lokacijom nakon nekog vremena naišli i pohvatali napadače.

Za profesionalnu reakciju, kako saznajemo, zaslužni su policajci Budimir Popović i Veljko Karanović.

"Zahvaljujući njima spriječeno je aktiviranje bombe, na način da je Popović svojom rukom stisnuo šaku sa bombom kako ne bi došlo do aktiviranja, a zatim ju je bezbjedno i oduzeo. Nakon pronalaska osigurača bombu je obezbijedio od mogućeg aktiviranja", navode iz policije.

Prethodno su policajci, oko 0.20 časova, tokom redovnog obilaska terena u blizini jednog ugostiteljskog objekta uočili sumnjivi kombi i više nepoznatih lica.

Tokom utvrđivanja identiteta vozača kombija, više lica, koja su izlazila iz ugostiteljskog objekta, počelo je da bježi.

"Brzom intervencijom patrola policije sustigla je tri nepoznata lica, od kojih je jedno u ruci držalo bombu sa izvađenim osiguračem. Adekvatnom reakcijom i prisebnošću, policijski službenik je svojom rukom stisnuo ruku sa bombom osumnjičenog lica, kako ne bi došlo do aktiviranja bombe, a zatim ju je bezbjedno oduzeo", saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Nakon pronalaska osigurača, policajac je obezbijedio bombu od mogućeg aktiviranja.

Uhapšeni su potom J.G. (25), N.V (18) i M.V. (22) svi iz Gradiške, a nakon završene kriminalističke obrade su pušteni na slobodu.

Protiv J.G. biće podnesen izvještaj za krivično djelo ''nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija'", a rad na dokazivanju drugih krivičnih djela je u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije