Banja Luka

Banjaluka danas obilježava Dan grada, Dodik i Cvijanovićeva čestitali

Banjaluka danas obilježava Dan grada, Dodik i Cvijanovićeva čestitali
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Banjaluka danas obilježava Dan grada, Dodik i Cvijanovićeva čestitali

BANJALUKA – U znak sjećanja na 22. april 1945. godine kada je grad oslobođen u Drugom svjetskom ratu, Banjaluka danas obilježava Dan grada.

Obilježavanje Dana Grada počeće danas u 18 časova u Parku Mladen Stojanović, gdje će biti najveća torta koja je spremna za sve posjetioce.

Kako je ranije rečeno iz Gradske uprave Banjaluka, u srijedu će biti odata počast herojima, dok će na svečanoj akademiji biti uručene gradske nagrade i priznanja.

Tako će Ključ grada sa Poveljom "Počasnin građanin grada Banjaluka" ove godine dobiti Miloš Vučević, budući premijer Vlade Srbije, Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, te posthumno general Momir Talić.

Čestitke povodom Dana grada Banjaluka su uputili i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH.

Dodik je poručio da želi da se ovaj datum i u budućnosti obilježava kao velika pobjeda i da se očuva sloboda.

"Banjaluka je tokom svih ovih godina gradila i stekla reputaciju uspješnog administrativnog, ekonomskog, univerzitetskog, sportskog, političkog i kulturnog centra čije znamenitosti i bogato istorijsko nasljeđe predstavljaju izvor ponosa za lokalno stanovništvo, ali i za cijelu Republiku Srpsku. Uz istrajnu podršku republičkih institucija uvjeren sam da će rukovodstvo Banjaluke raditi na stvaranju povoljnog ambijenta za život i rad svih njenih građana, te u tom smislu pozdravljam svaku inicijativu koja vodi razvoju i prosperitetu", napisao je Dodik na društvenom mreži "X".

Cvijanovićeva je uputila čestitku građanima i rukovodostvu Banjaluke povodom Dana grada, 22. aprila, i istakla da je najveći grad u Republici Srpskoj u saradnji i uz podršku republičkih institucija postao prepoznatljiv centar.

"Raduje me činjenica da je Banjaluka postala grad potencijala i velikih mogućnosti koji intenzivno napreduje, da bi na najbolji način odgovorio na potrebe stanovnika. Povodom 22. aprila, Dana grada, upućujem vam srdačne čestitke, sa željom da Banjaluka nastavi sa razvojem i prosperitetom, na dobrobit svih njenih građana i Republike Srpske. Dan oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svetskom ratu predstavlja jedan od najznačajnijih datuma u istoriji grada, te je to prilika da se sa posebnim pijetetom sjete oslobodilaca, kao i značaja slobode, mira i stabilnosti", kazala je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije