Banja Luka

Blokirana auta Inspektorata RS (FOTO)

 Blokirana auta Inspektorata RS (FOTO)
Blokirana auta Inspektorata RS (FOTO)

BANJALUKA - Kandže na dva službena automobila Inspektorata RS na parkingu kod zgrade Vlade RS u Banjaluci dokaz su da nedavno uvedeno plaćanje za parking mjesto neće izbjeći niko.

Kako smo saznali iz Odsjeka za parkinge i garaže Gradske uprave, automobili (škoda bijele boje i crni audi) s ovog parkinga ne mogu da mrdnu već desetak dana jer niko još nije platio odblokiranje.

Izbjegavanje plaćanja parkinga u blizini radnog mjesta ipak je uspjelo nekim službenicima jer koriste parking mjesta u Ravnogorskoj ulici u Novoj varoši, zauzimajući time mjesta stanovnicima ovog dijela grada. Plaćanje za sve na ovom parkingu smještenom na Trgu Republike Srpske u blizini administrativnog centra Vlade RS je uvedeno sredinom juna, a prije toga je služio za potrebe besplatnog parkiranja zaposlenih u institucijama. Jedan sat parkiranja košta 0,5 KM, a cjelodnevno parkiranje tri KM. Kapacitet ovog parkinga je oko 500 mjesta.

U Odsjeku za parkinge i garaže Gradske uprave kažu da parking moraju plaćati svi.

"Svi moraju plaćati ovaj parking jer je on komercijalni, pa to važi i za sva pravna i fizička lica, Poresku upravu, Inspektorat RS, zaposlene na televiziji. U Javnom preduzeću 'Putevi RS' već su uzeli sedam kartica za parking, a ovi ostali će biti  blokirani ili će morati uzeti parking kartice ako hoće tu da se parkiraju", naglasio je juče Branimir Papić, šef Odjeka za parkinge i garaže Gradske uprave.

Napominje da je ovaj parking u drugoj zoni, te kaže da je odblokiranje 30 KM i 10 KM "ležarina" po danu.

Komentar o ovoj situaciji sa službenim automobilima iz Republičke uprave za inspekcijske poslove juče nismo dobili jer nam je rečeno da je direktor na sastanku.

Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da su svi zaposleni iz Vlade RS imali privilegije godinama, ali odsad će imati obavezu da plaćaju svoje parking mjesto bilo gdje u gradu.

"Instaliraćemo aparate za naplatu. To ćemo uraditi i  u Novoj varoši i u nekim stambenim naseljima, a posebno ćemo regulisati odnose sa stanarima objekata", rekao je Gavranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije