Banja Luka

Čarolija Zimzograda u novom ruhu

Čarolija Zimzograda u novom ruhu
Čarolija Zimzograda u novom ruhu

BANJALUKA - Na Trgu Krajine od 6. decembra do 6. januara drugi put biće postavljen "Zimzograd", koji će ovaj put pružiti malo drugačiju čaroliju, koju će upotpuniti veći broj kućica, veseli trg, klizalište i brojni drugi sadržaji.

Otvaranje je predviđeno za 6. decembar u 18 časova, a već 11. decembra na muzičkoj bini ''Zimzograda'' nastupiće hrvatski bend "Cubismo".

Organizatori zimskog grada su Turistička organizacija grada (TOBL) i agencija "Mint", uz podršku kompanije "M:tel".

"I ove godine kao i prošle izražavam nadu da će ovo biti dugo u budućnosti grad u gradu, a koji će svi sa nestrpljenjem čekati i uživati u onom što 'Zimzograd' pruža. Prošli smo prvi izazov i vidjeli s čim nismo bili zadovoljni i šta možemo poboljšati ovaj put", rekao je Ostoja Barašin, direktor TOBL.

Istakao je da će uz poboljšanje sadržaja ovaj put biti prava čarolija u gradu, te da je prošlogodišnji "Zimzograd" posjetilo više od stotinu hiljada ljudi.

Dijelom prihoda iz "Zimzograda" izgrađeno je igralište u naselju Lauš, a i ovogodišnja manifestacija imaće humanitarni karakter.

"Jedino što smo zadržali od prošlogodišnjeg koncepta su jelka i kućice. Imamo dosta veći broj kućica, uglavnom će biti domaći proizvođači i bendovi. Umjesto vesele kuće, imaćemo veseli trg i muzičku scenu 'Zimzograda' na otvorenom", rekla je Milena Đekić, direktorica agencije "Mint".

Dodala je da su prošireni kapaciteti i zabavni sadržaji za djecu, te će uz Hypo klizalište, biti i "M:tel" snježna kugla koja će biti dom Djeda Mraza.

"Raduje nas što smo i ove godine dio projekta koji donosi praznični duh u centar Banjaluke i tako je svrstava na mapu savremenog svijeta", istakao je Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije "M:tel".

  • 2. "Zimzograd"
  • 40 kućica biće postavljeno
  • 100.000 ljudi posjetilo prvi zimski grad
  • 6. januar posljednja prilika za posjetu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije