Banja Luka

Dječja igrališta prijeko potrebna

Dječja igrališta prijeko potrebna
Dječja igrališta prijeko potrebna

BANJALUKA - Nedostatak dječjih igrališta, izgradnja kanalizacione mreže, rekonstrukcija ulica i vodosnabdijevanje samo su neki od problema mještana mjesne zajednice Lazarevo.

S problemima građana Lazareva i okolnih naselja u utorak naveče na javnoj raspravi o Nacrtu budžeta grada za 2017. godinu, održanoj u Osnovnoj školi "Borisav Stanković", upoznali su se i predstavnici Gradske uprave.

Dejan Vujić, šef Odsjeka za budžet u Odjeljenju za finansije, predstavio je ovaj dokument građanima i predstavnicima savjeta mjesnih zajednica.

Pitanja komunalne infrastrukture i vodosnabdijevanja dominirala su tokom rasprave, koja je bila veoma konstruktivna. Mještani su istakli problem nepostojanja dječjh igrališta, posebno u naselju Kumsale, u koje se godinama ništa ne ulaže, a predloženo je i ponovno uvođenje stavke za grijanje osnovnih škola.

Na raspravi građani su ukazali i na značaj rješavanja pitanja iz oblasti kulture. Prema mišljenju MZ Lazarevo, prioriteti su i pronalaženje mjesta za penzionere i više prostora za mlade. Penzioneri su zatražili da se bivša baraka u kojoj je do prije nekoliko godina bila smještena mjesna zajednica pretvotri u mjesto gdje bi oni mogli da se druže.

Na ovoj javnoj raspravi bili su i građani Šargovca, Kuljana i Česme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije