Banja Luka

Dom "Rada Vranješević" proslavio krsnu slavu

Dom "Rada Vranješević" proslavio krsnu slavu
Dom "Rada Vranješević" proslavio krsnu slavu

BANJALUKA - Dodjelom poklona i zahvalnica najbližim saradnicima, uz svečanu priredbu i recitacije mališana iz JU Dom za djecu i mlade bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević", danas je proslavljen Sveti Nikola, njihova krsna slava.

Nikoljdanskoj priredbi su, uz donatore, prisustvovali predstavnici nekoliko ministarstava, Gradske uprave, centara za socijalni rad, kao i predstavnici zdravstvenih ustanova koje sarađuju sa Domom.

Jasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta RS, istakla je da društvo treba sve učiniti da štićenici nakon školovanja dobiju posao.

Dodala je da djeci iz ove ustanove na tom planu treba dati posebnu podršku u saradnji sa lokalnim zajednicama.

"Važno je da djeca krenu u normalan i samostalan život. Ovih dana biće odobreno 10.000 KM za renoviranje vrtića u prostorijama Doma za 50 do 80 djece. Namjera je da se tu kada odrastu zaposle djeca iz Doma koja završe fakultet za predškolsko vaspitanje", rekla je Davidovićeva.

Branka Sladojević, pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite RS, rekla je da u Domu trenutno boravi 92 zadovoljne djece.

"Djeca napuštaju sistem i nakon školovanja treba da se vrate u svoje lokalne zajednice. Pojačaćemo programe do njihovog potpunog osamostaljenja kako djeca ne bi ostala bez socijalne podrške", rekla je Sladojevićeva.

Vladimir Kajkut, direktor Doma, zahvalio je zdravstvenim ustanovama koje pomažu ovoj djeci i naglasio da su se neke od privatnih zdravstvenih ustanova same ponudile da pruže besplatne usluge djeci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije