Banja Luka

Fiskalni računi vise sa drveća

Fiskalni računi vise sa drveća
Fiskalni računi vise sa drveća

Enormna količina fiskalnih računa koja je bačena u kontejner poslužila je mališanima iz Šumadijske ulice u naselju Lazarevo da papirom "ukrase" ulice i drveće ove, ali i obližnjih ulica.

Naime, oni su, ugledavši smotak papira u kontejneru, počeli u šali da ga raznose po ulici, međutim, situacija se znatno zakomplikovala kada je cijela ulica osvanula "okićena" ovim papirom.

"U ovoj ulici su tek nedavno postavljeni kontejneri, a kada sam pošla da izbacim smeće uslijedio je šok. Ogromna količna fiskalnih računa visila je sa drveća, a cijela ulica bijelila se od papira", ispričala nam je mještanka Šumadijske ulice.

Prema njenim riječima, kada je krenula do autobuskog stajališta vidjela je da su isti papiri bili razvučeni duž cijele ulice, a dospjeli su i do drugih ulica te dvorišta OŠ "Ivan Goran Kovačić" i vrtića "Kolibri".

Iako priznaju da su mališani pretjerali s igrom, mještanima je, kako kažu, u prvi mah bila interesantna ova "kreacija", misleći da će radinici "Čistoće" ulicu dovesti u prvobitno stanje.

"Situacija više nije bila zabavna, jer su radnici ispraznili samo kontejner u kojem je bio miješani otpad, a zaobišli su papire razbacane svuda okolo. Mislili smo da će juče kada su ponovo naišli ulicu barem malo očistiti, ali oni su opet ispraznili kontejner i samo produžili dalje", kažu mještani.

Dodali su da su kasnije zaključili da radnici "Čistoće" zaista i ne treba da kupe otpad koji je neko u šali razbacao.

"Naročito ne treba da se penju na drveće kako bi skinuli viseće papire. Treba da ih pokupe djeca koja su ih razbacala", ističu mještani.

Dodaju da su zbog ovog problema zvali Komunalnu policiju, gdje su im obećali da će izaći na teren.

"Fiskalna revolucija" i u dvorištu škole  

Velika količina papira od fiskalnih računa završila je i u dvorištu OŠ "Ivan Goran Kovačić" u Lazarevu u susjednoj ulici Marka Lipovca.

"Naši radnici juče su napunili kontejner fiskalnim računima koji su bili razbacani svuda po školskom dvorištu i drveću, a ima ih mnogo i u dvorištu vrtića 'Kolibri'. Radi se o računima jedne radnje, ali još nije jasno odakle toliki papiri ovdje", rekao je Milenko Savičić, v.d. direktora škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije