Banja Luka

Gavranović zasadio Pančićevu omoriku

Gavranović zasadio Pančićevu omoriku
Gavranović zasadio Pančićevu omoriku

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović zasadio je sadnicu Pančićeve omorike u dvorištu Osnovne škole "Jovan Dučić", čime je započela proljećna akcija čišćenja i uređenja grada.

Gavranović je istakao značaj da najmlađi shvate važnost akcija uređenja dvorišta i okoline, jer gradske službe ne mogu da nadomjeste sve što ljudi, nekorektnim odnosom, mogu da naruše u okruženju.

On je podsjetio da Banjaluka već dugo nosi epitet jednog od najuređenijih gradova u Evropi, što ističu svi ambasadori koji dođu u posjetu, ali i drugi koji dolaze i prolaze kroz grad.

Gavranović je napomenuo da mnoga priznanja iz oblasti turizma govore da Banjaluka postaje prepoznatljiva ne samo kao "Krajiška ljepotica" već i kao turistička destinacija.

On smatra da je potrebno još da se uradi da bi Banjaluka kao turistička destinacija bila privlačna za sve one koji žele doći na ove prostore.

Banjalučki gradonačelnik pozvao je učenike i građane da osmišljavanjem novih zasada cvijeća, grmlja i zelenila doprinesu akciji uređenja grada i obnavljanju zelenih površina. 

Direktor Osnovne škole "Jovan Dučić" Rankica Pušić je u ime kolektiva izrazila zadovoljstvo što proljećna akcija uređenja grada kreće baš iz njihovog dvorišta.

"Hvala gradonačelniku, komunalnoj službi i svima koji su se potrudili da naša škola danas izgleda nesvakidašnje i djeci da se vesele i da svi zajedno učestvujemo u ovom divnom događaju", istakla je Pušićeva. 

Povodom početka ove proljećne akcije učenici banjalučke Osnovne škole "Jovan Dučić" organizovali su priredbu na kojoj su recitovali, svirali i pjevali o proljeću i prirodi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije