Banja Luka

Irina Vujasin napisala najbolji rad o Banjaluci

Irina Vujasin napisala najbolji rad o Banjaluci
Irina Vujasin napisala najbolji rad o Banjaluci

BANJALUKA - Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić, uručila je danas nagrade učenicima banjalučkih osnovnih škola - autorima najboljih literarnih i likovnih radova izabranih na takmičenju koje je Gradska uprava organizovala povodom Dana grada.

Najbolji literarni rad o temi "Moj grad" ove godine napisala je učenica Irina Vujasin iz Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić", drugo mjesto pripalo je Jovani Đurić iz Osnovne škole "Stanko Rakita", dok je treće mjesto zauzeo Feđa Marić, učenik Osnovne škole "Petar Petrović NJegoš".

U konkurenciji likovnih radova prvo mjesto zauzela je Nevena Savanović iz Osnovne škole "Aleksa Šantić", drugo mjesto Ana Janjić iz Osnovne škole "Branko Ćopić", a treće Umihana Kozlić iz škole "Jovan Cvijić".

Zamjenik gradonačelnika istakla je da je autorima najboljih likovnih i literarnih radova i ovaj put grad Banjaluka dodijelio skromnu novčanu nagradu. 

"Ove godine je zaista veliki broj učenika uzeo učešće u ovom takmičenju, a danas smo iz njihovih radova mogli čuti, odnosno vidjeti da oni vole ovaj grad, da sve svoje pobjede i uspjehe posvećuju gradu što nas raduje i ohrabruje za budućnost ovog grada", rekla je Brkićeva. 

Ona je podsjetila da se ove godine obilježava 70 godina od oslobođenja Banjaluke i da će tim povodom tokom cijelog aprila biti organizovane brojne manifestacije kako na gradskom tako i u prigradskom i seoskom području.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije