Banja Luka

Jedinstvenu dnevnu kartu u Banjaluci skoro niko ne kupuje

Jedinstvenu dnevnu kartu u Banjaluci skoro niko ne kupuje
Jedinstvenu dnevnu kartu u Banjaluci skoro niko ne kupuje

BANJALUKA - Iako je prošlo više od dva mjeseca od kada je u gradski prevoz uvedena jedinstvena dnevna karta koja važi za neograničen broj polazaka, a košta pet KM, njihova prodaja je jako loša i skoro da je niko i ne kupuje, potvrdili su prevoznici.

"Ljudi uglavnom kupuju mjesečne karte kojima imaju neograničen broj polazaka, pa im kupovina ove karte nije isplativa", kaže Slobodanka Marčeta, direktor "Bočac tursa".

Dejan Mijić, direktor "Autoprevoza", ističe da nisu zadovoljni prodajom ovih karata.

"Jedinstvene karte se slabo prodaju. Naši putnici, koji su uglavnom studenti ili penzioneri, najčešće koriste mjesečne karte", kaže Mijić.

Dodao je da se kupovina jedinstvene dnevne karte isplati samo strancima, odnosno turistima koji dođu u grad.

"Mislim da je 'Autoprevoz' ipak od svih drugih prevoznika najviše prodao jedinstvenih dnevnih karata, ali ni to nije neki veliki broj", kazao je Mijić.

U Odsjeku za saobraćaj kažu da jedinstvena dnevna karta, koja je uvedena početkom godine, predstavlja uslugu više u javnom prevozu putnika na području grada i da je podigla kvalitet cjelokupne usluge.

Građani kažu da skoro svi gradovi u okruženju imaju jedinstvenu dnevnu kartu, tako da je dobro što tu ponudu imaju i prevoznici u gradu na Vrbasu, koju uglavnom koriste turisti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije