Banjaluka

Još ništa od sanacije Ulice Ilije Garašanina

Još ništa od sanacije Ulice Ilije Garašanina
B. Savić - 02.08.2012 22:11

Sanacija Ulice Ilije Garašanina u naselju Lazarevo planirana je u sklopu redovnog održavanja gradskih saobraćajnica.

"Mi smo, u sklopu redovne sanacije tražili krpljenje ove ulice. Ranije smo od Administrativne službe grada (ASBL) tražili da bude urađen trotoar, ali kako ona više nije glavna, već sporedna, odustali smo od ove ideje", kazao je Igor Vidović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lazarevo.

On je dodao da je trotoar neophodan od semafora u dijelu Ulice knjaza Miloša pa do ambulante u ovom naselju, jer pješaci najviše koriste ovaj dio ulice.

"Ove i prošle godine tražili smo da bude urađen trotoar u dužini od sedamdesetak metara. Ne smatramo da je ovo velika investicija, te se nadamo da će nadležni imati sluha za naše potrebe", navodi Vidović. 

Komentarišući sanaciju Ulice Ilije Garašanina, iz nadležnog Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, kazali su da se u sklopu redovnog održavanja gradskih saobraćajnica u ovoj ulici, kao i svim ulicama u gradu, vrši redovno održavanje koje podrazumijeva sanaciju nastalih oštećenja na kolovozu i trotoaru.

"Operativnim planom za investiciono održavanje, modernizaciju, rekonstrukciju i izgradnju gradskih saobraćajnica, lokalnih i nekategorisanih puteva nisu planirani radovi na rekonstrukciji Ulice Ilije Garašanina u ovoj godini", pojasnili su u ovom odjeljenju, dodajući da Savjet MZ u svojim prioritetima za ovu godinu nije ni kandidovao rekonstrukciju ove ulice.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Ostali naslovi

 • Deratizacija zelenih površina i vodotoka

  16.04.2014 10:50 - N.N.

  BANJALUKA - Treća sedmica proljećne sistematske deratizacije na području grada trajaće do subote, rekli su u "Eko-belu".

 • Dežurstvo u prijemnoj kancelariji u Banjaluci

  16.04.2014 09:42 - Srna

  BANJALUKA - U prijemnoj kancelariji Gradske uprave Banjaluka u subotu, 19. aprila, biće organizovano dežurstvo, u skladu sa odlukom gradonačelnika Slobodana Gavranovića.

 • Voda za stotine banjalučkih domaćinstava

  15.04.2014 19:23 - Jasna Dragojević

  Mještani banjalučkog naselja Potok u mjesnoj zajednici Obilićevo II, te naselja Zrnići i Ševe u mjesnoj zajednici Piskavica mogu očekivati ove godine rješenje problema vodosnabdijevanja, što znači da će stotine domaćinstava napokon dobiti vodu.

 • Snižene naknade, plaćanje u ratama

  15.04.2014 17:32 - Lj. Radić

  BANJALUKA - Skupština grada Banjaluka odlučila je danas da naknada za troškove uređenja građevinskog zemljišta za gradsko područje košta 131 KM po kvadratnom metru, za seosko 29 KM, dok se na prostorima gdje nema regulacionog plana ne plaća naknada.

 • Aleksandru Bocan-Harčenku ključ grada Banjaluka

  15.04.2014 16:23 - Srna

  BANJALUKA - Odbornici Skupštine grada Banjaluka danas su jednoglasno prihvatili odluku da nagrada Ključ grada sa poveljom "Počasni građanin grada Banjaluka", kao posebni vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja, povodom 22. aprila - Dana grada, bude uručena ambasadoru Rusije u BiH Aleksandru Bocan-Harčenku.

 • Nevrijeme praćeno gradom i kišom u Banjaluci

  15.04.2014 12:52 - N.N., Foto: A. Čavić

  BANJALUKA – Pojedine dijelove Banjaluke danas nešto poslije 12 časova zahvatilo je nevrijeme praćeno jakom kišom i gradom.

  Foto
 • Završena sezona grijanja u Banjaluci

  15.04.2014 10:06 - Srna

  BANJALUKA - Banjalučka "Toplana" danas zvanično završava sezonu grijanja koja je zbog niske temperature počela 29. septembra, umjesto 15. oktobra.

 • Otvoren novi most u Karanovcu

  14.04.2014 19:53 - Almedin Šišić, Foto V. Stojaković

  BANJALUKA - Svečanim presijecanjem vrpce danas je zvanično otvoren novoizgrađeni most u banjalučkom naselju Karanovac, koji su u promet pustili Milorad Dodik, predsjednik RS, Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS, te Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke.

 • Na Trgu Krajine roštiljijada za Dan grada

  14.04.2014 19:09 - Marko Šiniković, Foto A. Čavić

  Svečana akademija povodom Dana grada i krsne slave biće održana 22. aprila u Kulturnom centru Banski dvor, a prvi put za sugrađane taj dan biće organizovane roštiljijada i pasuljijada.

 • Sanacija krova tokom raspusta

  14.04.2014 18:16 - Lj. Radić

  Dio krova na zgradi OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" u banjalučkom naselju Borik biće saniran do iduće školske godine, a ova škola se nalazi na listi prioriteta još od 2011.

 • Anketiranje radne snage u Banjaluci

  14.04.2014 18:14 - M.Š.

  Na području grada Banjaluka, od 14. do 27. aprila, biće sprovedena anketa o radnoj snazi u RS, u organizaciji Republičkog zavoda za statistiku RS.

 • Otvoren most u banjalučkom naselju Karanovac

  14.04.2014 16:47 - Srna

  BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović otvorili su danas novoizgrađeni most u banjalučkom naselju Karanovac, u čiju je izgradnju investirano 1.999.785 KM.

 • Za rekonstrukciju krova banjalučke škole 50.000 KM

  14.04.2014 15:17 - Srna

  BANJALUKA - Vlada Republike Srpske odobrila je 40.000 KM za sanaciju dijela krova banjalučke Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić", a grad Banjaluka za tu namjenu odobrio je 10.000 KM, izjavio je danas ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija.

 • Povodom Dana grada niz manifestacija

  14.04.2014 13:38 - Srna

  BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da se Dan grada - 22. april obilježava nizom kulturnih i sportskih manifestacija tokom cijelog mjeseca, a centralni događaj je svečana akademija koja će biti održana na Dan grada u Kulturnom centru Banski dvor.

 • Istaknute istorijske ličnosti Banjaluke (III): Petar Kočić - književnik i narodni tribun

  13.04.2014 19:40 - Marko Šiniković

  Petar Kočić, jedan od najpoznatijih književnika sa prostora BiH, rođen je u selu Stričići, nadomak Banjaluke, 29. juna 1877. godine.

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner