Banja Luka

Ključevi Banjaluke u rukama mališana

Ključevi Banjaluke u rukama mališana
Ključevi Banjaluke u rukama mališana

BANJALUKA – Slobodan Gavranović, gradonačelnik, povodom "Nedjelje djeteta" uručio je danas ključeve grada mališanu Nikoli Gostiću, koji će narednih sedam dana sa svojim drugarima simbolično upravljati najvećim gradom u RS.

Gavranović je istakao da briga za djecu mora biti stalno iskazana i da svi oni koji donose odluke to moraju činiti u najboljem interesu za najmlađe.

"Ovaj događaj smo upriličili sa namjerom da podsjetimo na dječja prava, da ukažemo svima da se ta prava moraju poštovati, kao i na obavezu nas starijih da brinemo o ostvarivanju tih prava. Djeca nisu u prilici da sama obezbijede ostvarivanje tih prava ako mi odrasli ne preuzmemo odgovornost za to", rekao je Gavranović.

Prema njegovim riječima, ovo je i podsjećanje na Povelju o pravima djeteta koja se unazad nekoliko godina nalazi i u gradskoj skupštini.

"To je bio i prvi signalni znak da stojimo uz djecu i njihova prava. O tome treba da brinu svi odrasli, počevši od porodice pa do institucija koje se bave onim pitanjima koja su u interesu ostvarivanja prava djeteta", rekao je Gavranović.

Istakao je da je od mališana koji su proteklih godina simbolično upravljali gradom  dobio dosta dobrih ideja.

Mali gradonačelnik Nikola Gostić i njegovi drugari iz Osnovne škole "Ivo Andrić" poručili su da će dobro čuvati ključeve grada i da će brinuti o gradu.

"Potrudiću se da budem što bolji gradonačelnik i da se dobro brinem o svima",  kazao je mali gradonačelnik.

Mališani su pripremili i prigodan performans na kojem su podsjetili na prava svakog djeteta.

Željka Opačić, direktorica OŠ "Ivo Andrić", rekla je da je njihova škola prvi put izabrana u jednoj ovakvoj manifestaciji.

"Ovakvom pozivu se uvijek rado odazovemo, jer ovo smatramo posebno važnim, jer je ovo 'Nedjelja djeteta', a u  našoj školi će tokom cijele sedmice biti niz aktivnosti u vezi s ovom manifestacijom",  rekla je Opačićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije