Banja Luka

Kuća uništena, gradnja nove zabranjena

Kuća uništena, gradnja nove zabranjena
Kuća uništena, gradnja nove zabranjena

BANJALUKA - Pojedini mještani naselja Lazarevo koji žive u dotrajalim barakama ne mogu da dobiju dozvolu za građenje nove kuće na toj parceli, zbog čega su u velikim problemima.

"Vlasnik sam barake koja je sagrađena 1971. sa rokom trajanja od 10 godina. Po novom Regulacionom planu predviđena je gradnja stambenog objekta, ali mi nikada nije dozvoljena gradnja. U okolini ima više primjera gdje su osobe sa istim uslovima dobile dozvolu za gradnju i izgradile kuću na mjestu barake", požalio se jedan mještanin na sajtu grada.

U Odjeljenju za prostorno uređenje ističu da je Regulacionim planom u nekim slučajevima planirana izgradnja zamjenskih objekata na pojedinim lokacijama na kojima se sada nalaze montažno-demontažni objekti.

"Ukoliko se objekat nalazi na lokalitetu gdje je predviđena izgradnja novog, vlasnik može pribaviti lokacijske uslove za izgradnju. Neophodno je da se riješe imovinsko-pravni odnosi na građevinskoj parceli i da se dostavi dokaz da je vlasnik i korisnik građevinske parcele 1/1", ističu u ovom odjeljenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije