Banja Luka

Mališani uređuju Banjaluku

Mališani uređuju Banjaluku
Mališani uređuju Banjaluku

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović danas je sa djecom iz vrtića "Nataša", u okviru proljećne akcije uređenja grada, zasadio u dvorištu tog vrtića ukrasna stabla i grmlje.

Gavranović je podsjetio da se u Banjaluci od 31. marta do 18. aprila provodi tradicionalna proljećna akcija uređenja i čišćenja grada, u koju su od ove godine po prvi put uključeni i svi banjalučki vrtići i škole.

"Na ovaj način mališane učimo korisnom poslu, da oplemene svoj prostor i da u njemu uživaju, ali i da ga čuvaju i shvate značaj čuvanja i zaštite svoje okoline", rekao je Gavranović novinarima.

On je istakao da je cilj uključivanja vrtićkih grupa djece i djece u osnovnim školama u ovakve akcije stvaranje navika i razvijanje svijesti o potrebi zaštite životne sredine i uređenja prostora, ali da se razvija i odgovornost prema onome što se uradi na tom prostoru.

"Svako stablo koje zasade je njihova odgovornost", rekao je Gavranović.

On je najavio uređenje dječijeg igrališta u dvorištu vrtića "Nataša" i istakao potrebu izgradnje novog objekta vrtića, te dodao da će ta mogućnost biti razmotrena već u narednoj godini.

Gavranović je rekao da se radi i na rekonstrukciji dva objekata za potrebe vrtića - u naseljima Starčevica i Obilićevo, koji će biti u funkciji ove godine.

On je izrazio zadovoljstvo odzivom Banjalučana ovoj proljetnoj akciji čišćenja i uređenja grada, te pozvao i ostale sugrađane da izađu, urede i oplemene prostore pred svojim zgradama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije