Banja Luka

Mještane Krfske ulice u Banjaluci brinu nezavršeni radovi

Mještane Krfske ulice u Banjaluci brinu nezavršeni radovi
Mještane Krfske ulice u Banjaluci brinu nezavršeni radovi

BANJALUKA - Radovi na kanalizaciji u Krfskoj ulici u naselju Obilićevo, koji su počeli prije nekoliko mjeseci, još nisu završeni, a veći dio trotoara je prokopan i neprohodan, tako da pješaci taj dio moraju zaobići i hodati po saobraćajnici.

Prema riječima mještana, nekoliko dana mjesto nije bilo ni označeno znakom upozorenja, a iskopina je duboka, te su strahovali da bi se neko mogao povrijediti.

"Šta je potrebno - da neko upadne i polomi se pa da radovi budu privedeni kraju? Tek prošle sedmice su ogradili trakom", kazala je Mira K., penzionerka.

Govore i to da starijim mještanima nije lako zaobilaziti ovu lokaciju i izlaziti na prometnu saobraćajnicu, te se pitaju ko je odgovoran i zašto je izvođač radova ostavio ovako stanje.

"Ovo traje već nekoliko mjeseci i nikako da završe radove, a problem je što su baš raskopali nasred trotoara. Koliko se sjećam, odavde su uklonjena i neka stabla i na kraju ovog dijela trotoara je nabacana zemlja i ostaci asfalta pa sve liči na odlagalište otpada", kazala je jedna majka koja s bebom u kolicima mora da šeta saobraćajnicom.

Iz Savjeta mjesne zajednice Obilićevo II nisu upoznati s ovim radovima u Krfskoj ulici.

"Nemamo informaciju koji su radovi izvođeni, niti zašto nisu završeni", rekao je Vanja Janča, predsjednik Savjeta MZ Obilićevo II.

Iz Gradske uprave saopštili su kako je nastavak radova u Krfskoj ulici počeo proteklih dana, ali i kako je izvođenje uslovljeno vremenskim prilikama.

Navode i kako je dio gdje je izvršeno polaganje cijevi saniran, te da je ostao dio trotoara na kojem radovi još nisu završeni.

Radove izvodi preduzeće "Esperanza company" Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije