Mještani Goleša spriječili isključenje vode

Biljana Savić - 13.07.2012 16:39
Mještani Goleša spriječili isključenje vode

BANJALUKA - Grupa građana banjalučke mjesne zajednice Goleši danas nije dozvolila predstavnicima nadležnih službi preduzeća "Vodovod" da uz asistenciju pripradnika policije isključe vodu u ovom selu, kako bi bio ispoštovan plan redukcije vode i bila obezbijeđena voda za više zone Pavlovca, Kočićevog vijenca, Šibova i Saračice.

Kao jedan od razloga zašto nisu dozvolili sporovođenje odluke o redukciji, kako je navedeno na sajtu Administrativne službe grada Banjaluka (ASBL), prisutni mještani su naveli činjenicu da su učestvovali u finansiranju izgradnje vodovodne mreže, ali i da su problemi sa smanjenim dotokom vode, nastali "od kako je na mrežu priključen bazen Dragana Čavića".

"Zajedno sa 'Vodovodom' i CJB Banjaluka tražićemo način kako da obezbijedimo sporovođenje odluke o redukciji. Apelujemo na mještane Goleša da se solidarišu sa našim sugrađanima koji već danima nemaju vodu zbog dugotrajne suše, kao i na sve korisnike da racionalno troše vodu", kazao je Dragoljub Davidović, gradonačelnik Banjaluke.

Apelujemo na mještane Goleša da se solidarišu sa našim sugrađanima koji već danima nemaju vodu zbog dugotrajne suše, kazao Davidović

On je naglasio da je zbog ponašanja jednog broja mještana Goleša, koji su spriječili da bude sprovedena redukcija, blokiran rad sistema vodosnabdijavanja, te da će "Vodovod" tražiti asistenciju policije, koja, u skladu sa zakonom, treba da pomogne u otklanjanju ovog problema.

Što se tiče tvrdnji mještana da je krivac za nedostatak vode na ovom području Dragan Čavić, zbog, kako navode, izgrađenog bazena i priključka na vodovodnu mrežu, bez potrebne dokumentacije, ti navodi, kako je potvrđeno iz ASBL, će takođe biti ispitani.

Dragan Čavić, predsjednik Demokratske partije, nam je u telefonskom razgovoru u petak kazao da njegov bazen nema nikakve veze sa smanjenim dotokom vode te da je čitava priča u funkciji izbora.

"Ko vam je to rekao? Možda Rade Jović, koji je na listi odbornika SNSD-a i koji ima bazen ovdje kao i njegov brat. Ja nemam nikakve veze sa tim. Na Čokorima ima sedam bazena, od toga su dva u vlasništvu Jovića, Milutina i Radeta, i to dva najveća. Oni koriste tu vodu kao i svi ostali mještani", istakao je Čavić te dodao da na cijelim Čokorima ima ukupno deset priključenih potrošača direktno na Suboticu, među kojima je i on. 

Čavić tvrdi da je redovni platiša "Vodovoda" te da redovno plaća svoje utroške.

Moj bazen nema nikakve veze sa smanjenim dotokom vode, kazao Čavić

Branka Trninić, tehnički direktor "Vodovoda", rekla je da su problemi nastali zbog smanjenog kapaciteta izvorišta Subotica. Ona je navela da je, zbog suše, trenutni kapacitet ovog izvorišta 12 litara u sekundi, što je za oko 30 odsto manje u odnosu na projektovani kapacitet.

Prema riječima Radivoja Galića, člana Savjeta mjesne zajednice Goleši, isključenje su spriječili zbog toga što, prilikom uključenja vode, postoje domaćinstva koja u roku 24 sata, istu ne dobijaju.

"Na izvorima Subotice koristi se, možda, 30 odsto vode, a  sve krivicom 'Vodovoda', koji neće da sanira komore, te dovoljno vode ne dolazi do cijevi", kazao je Galić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Ostali naslovi

 • Istaknute istorijske ličnosti Banjaluke (XXVIII): Braća Mažar

  19.10.2014 18:12 - Jasna Dragojević, Foto G.Šurlan

  Braća Mažar, Ivica, Josip i Drago, jedinstven su slučaj da su tri brata proglašena narodnim herojima.

 • Novi način naručivanja kod ginekologa

  17.10.2014 21:36 - LJ. Radić

  BANJALUKA - Telefon u Poliklinici na koji su se do sada pacijentkinje prijavljivale za preglede kod izabranih ginekologa mjesecima nije u funkciji.

 • Četvrta sedmica deratizacije

  17.10.2014 21:32 - N.V.

  BANJALUKA - Četvrta sedmica jesenje deratizacije trajaće od 20. do 25. oktobra.

 • Toplije učionice za 750 učenika

  17.10.2014 19:12 - Jasna Dragojević

  Učenici Osnovne škole "Sveti Sava" na Laušu ove zime imaće toplije učionice jer je u toku rekonstrukcija kotlovnice u starom dijelu školskog objekta.

 • Banjaluka dobija Siti mol?

  17.10.2014 12:30 - N.N.

  BANJALUKA - Gradnja najvećeg tržnog centra u Banjaluci, vrijednog 60 miliona KM, trebalo bi da počne iduće godine. Objekat od 9.000 kvadratnih metara biće smješten preko puta zgrade Saveza sindikata RS.

 • Šargovačka ulica vapi za sanacijom

  16.10.2014 22:35 - LJ. Radić

  BANJALUKA - Šargovačka ulica, koja je ujedno i glavni put kroz ovo naselje dužine oko 2,5 kilometara, godinama predstavlja problem mještanima, a naročito djeci koja svakodnevno pješače u školu preko oštećenih bankina prepunih lokvi.

 • Spriječiti stvaranje divljih deponija

  16.10.2014 21:04 - Jasna Dragojević

  BANJALUKA - Početak jesenje akcije čišćenja i uređenja grada obilježen je juče u Krfskoj ulici, u naselju Obilićevo, a akcija će biti sprovedena u svim dijelovima grada do kraja mjeseca.

 • Dio Motika bez struje

  16.10.2014 19:48 - B.P.

  BANJALUKA - Zbog izvođenja radova na elektromreži sutra od 8.30 do 10.30 struje neće imati dio naselja Motike, saopšteno je iz "Elektrokrajine".

 • Počela jesenja akcija čišćenja Banjaluke

  16.10.2014 13:09 - Srna

  BANJALUKA - Jesenja akcija čišćenja i uređenja Banjaluke, koja ove godine traje od 15. do 31. oktobra, ozvaničena je danas postavljanjem kontejnera i čišćenjem slivnika u Krfskoj ulici u naselju Obilićevo.

 • Na šetalištu između Rebrovačkog i mosta Venecija trava do koljena

  15.10.2014 16:58 - N.N.

  BANJALUKA - Šetalište pored rijeke Vrbas između Rebrovačkog i mosta Venecija u Banjaluci potpuno je zaraslo u travu i ambroziju.

 • Uskoro novi rebalans budžeta Banjaluke

  15.10.2014 14:31 - Srna

  BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović izjavio je da će se drugi rebalans gradskog budžeta za ovu godinu naći na narednoj sjednici Skupštine grada, koja će, najvjerovatnije, biti održana krajem oktobra ili početkom novembra.

 • Gavranović: Izmiriti obaveze prema deponiji u Ramićima

  15.10.2014 13:55 - Srna

  BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović apelovao je na komunalna preduzeća da izmiruju obaveze prema javnom preduzeću "Dep-ot", koje upravlja regionalnom deponijom u Ramićima, da bi moglo redovno da izmiruje kreditne obaveze i da ne bi došlo do aktiviranja kreditnih garancija.

 • Kotlovnica u Kočićevom vijencu u upotrebi od novembra

  15.10.2014 13:14 - Srna

  BANJALUKA, - Novoizgrađena periferna kotlovnica u naselju Kočićev Vijenac početkom novembra biće spremna da se uključi u sistem grijanja, rekao je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

 • Počela sanacija pješačkih mostova u Banjaluci

  15.10.2014 10:40 - Srna

  BANJALUKA - U banjalučkim naseljima Ducanovići i Jagodići počela je sanacija pješačkih mostova preko rijeke Vrbas koji su oštećeni u majskim poplavama, a ukupna vrijednost radova na oba mosta je 120.000 KM.

 • Grijanje puštaju u skladu s temperaturom

  15.10.2014 07:06 - N. Vidačković

  BANJALUKA - Iako je grijna sezona zvanično počela danas, Banjalučani su imali tople radijatore u nekoliko navrata već od 6. oktobra. Tada je i obilježen početak grijne sezone.

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.