Mještani Goleša spriječili isključenje vode

Biljana Savić - 13.07.2012 16:39
Mještani Goleša spriječili isključenje vode

BANJALUKA - Grupa građana banjalučke mjesne zajednice Goleši danas nije dozvolila predstavnicima nadležnih službi preduzeća "Vodovod" da uz asistenciju pripradnika policije isključe vodu u ovom selu, kako bi bio ispoštovan plan redukcije vode i bila obezbijeđena voda za više zone Pavlovca, Kočićevog vijenca, Šibova i Saračice.

Kao jedan od razloga zašto nisu dozvolili sporovođenje odluke o redukciji, kako je navedeno na sajtu Administrativne službe grada Banjaluka (ASBL), prisutni mještani su naveli činjenicu da su učestvovali u finansiranju izgradnje vodovodne mreže, ali i da su problemi sa smanjenim dotokom vode, nastali "od kako je na mrežu priključen bazen Dragana Čavića".

"Zajedno sa 'Vodovodom' i CJB Banjaluka tražićemo način kako da obezbijedimo sporovođenje odluke o redukciji. Apelujemo na mještane Goleša da se solidarišu sa našim sugrađanima koji već danima nemaju vodu zbog dugotrajne suše, kao i na sve korisnike da racionalno troše vodu", kazao je Dragoljub Davidović, gradonačelnik Banjaluke.

Apelujemo na mještane Goleša da se solidarišu sa našim sugrađanima koji već danima nemaju vodu zbog dugotrajne suše, kazao Davidović

On je naglasio da je zbog ponašanja jednog broja mještana Goleša, koji su spriječili da bude sprovedena redukcija, blokiran rad sistema vodosnabdijavanja, te da će "Vodovod" tražiti asistenciju policije, koja, u skladu sa zakonom, treba da pomogne u otklanjanju ovog problema.

Što se tiče tvrdnji mještana da je krivac za nedostatak vode na ovom području Dragan Čavić, zbog, kako navode, izgrađenog bazena i priključka na vodovodnu mrežu, bez potrebne dokumentacije, ti navodi, kako je potvrđeno iz ASBL, će takođe biti ispitani.

Dragan Čavić, predsjednik Demokratske partije, nam je u telefonskom razgovoru u petak kazao da njegov bazen nema nikakve veze sa smanjenim dotokom vode te da je čitava priča u funkciji izbora.

"Ko vam je to rekao? Možda Rade Jović, koji je na listi odbornika SNSD-a i koji ima bazen ovdje kao i njegov brat. Ja nemam nikakve veze sa tim. Na Čokorima ima sedam bazena, od toga su dva u vlasništvu Jovića, Milutina i Radeta, i to dva najveća. Oni koriste tu vodu kao i svi ostali mještani", istakao je Čavić te dodao da na cijelim Čokorima ima ukupno deset priključenih potrošača direktno na Suboticu, među kojima je i on. 

Čavić tvrdi da je redovni platiša "Vodovoda" te da redovno plaća svoje utroške.

Moj bazen nema nikakve veze sa smanjenim dotokom vode, kazao Čavić

Branka Trninić, tehnički direktor "Vodovoda", rekla je da su problemi nastali zbog smanjenog kapaciteta izvorišta Subotica. Ona je navela da je, zbog suše, trenutni kapacitet ovog izvorišta 12 litara u sekundi, što je za oko 30 odsto manje u odnosu na projektovani kapacitet.

Prema riječima Radivoja Galića, člana Savjeta mjesne zajednice Goleši, isključenje su spriječili zbog toga što, prilikom uključenja vode, postoje domaćinstva koja u roku 24 sata, istu ne dobijaju.

"Na izvorima Subotice koristi se, možda, 30 odsto vode, a  sve krivicom 'Vodovoda', koji neće da sanira komore, te dovoljno vode ne dolazi do cijevi", kazao je Galić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Ostali naslovi

 • Svetosavska akademija 27. januara

  24.01.2015 07:58 - N.V.

  Svetosavska akademija biće održana u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra (KC) Banski dvor u utorak, 27. januara, s početkom u 20 časova.

 • Pomoć za porodicu Mandić

  23.01.2015 13:50 - N.N.

  BANJALUKA - Članovi Udruženja građana "Sveti Đakon Avakum" posjetiće u ponedjeljak socijalno ugroženu porodicu Mandić iz Zalužana kako bi im uručili pomoć u hrani i garderobi.

 • Svetosavska akademija u Banjaluci 27. januara

  23.01.2015 10:29 - Srna

  BANJALUKA - U Banskom dvoru u Banjaluci 27. januara biće održana Svetosavska akademija, saopšteno je iz Gradske uprave.

 • Vozači traže smjenu Novakovića i Sandića

  22.01.2015 16:07 - N.N.

  BANJALUKA - Vozači gradskog i prigradskog prevoza zatražiće smjenu načelnika Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zorana Novakovića i Odjeljenja za inspekcijske poslove Slaviše Sandića, saznaje "Glas Srpske".

 • Klizišta oštetila saobraćajnice u banjalučkim naseljima

  22.01.2015 15:23 - Fena

  BANJALUKA - Klizište u banjalučkom naselju Priječani privremeno je sanirano, jer za trajno rješenje u gradskoj upravi nemaju sredstava.

 • Orezivanje stabala na Bulevaru i Laušu

  22.01.2015 14:12 - N.N.

  BANJALUKA - U toku je orezivanje stabala u naselju Lauš i u ulici 22. april u naselju Bulevar.

 • Uručena prva rješenja banjalučkim stipendistima

  22.01.2015 13:00 - Srna

  BANJALUKA - Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić uručila je danas prva rješenja o stipendiranju studentima prvog ciklusa u akademskoj 2014/15. godini.

 • Iz ljubavi dvorište zatrpali otpadom

  21.01.2015 21:20 - Jasna Dragojević, Foto A. Čavić

  BANJALUKA - U banjalučkom naselju Ada, gdje se spaja istoimena ulica sa Bulevarom vojvode Stepe Stepanovića, pažnju prolaznika privlači dvorište u kojem se nalazi dosta krupnog otpada.

  Foto
 • Rasvjetu dobija samo jedna ulica u Banjaluci

  21.01.2015 18:27 - N.N.

  BANJALUKA - Rasvjetu u ovoj godini dobiće samo ulica Gavre Vučkovića u centru grada.

 • Pojačan nadzor smanjuje bespravan rad

  21.01.2015 12:07 - Srna

  BANJALUKA - Pojačan inspekcijski nadzor na području grada Banjaluka u prošloj godini uticao je na smanjenje bespravnog rada, a inspekcije su dale i veliki doprinos u sanaciji štete nastale u poplavama, rečeno je Srni u gradskom Odjeljenju za inspekcijske poslove.

 • Sezoncima penzija san

  21.01.2015 10:46 - Nikola Vidačković

  Građevinski radnici, trgovci i konobari su na području grada Banjaluka tokom prošle godine najčešće bili "osuđeni" na rad na crno.

 • Nova vozila za vatrogasce

  20.01.2015 21:53 - Jasna Dragojević

  Tehnička opremljenost Vatrogasne brigade Banjaluka biće podignuta na veći nivo s obzirom na to da grad nabavlja tri nova vozila.

 • Tražili vodovod, a neće priključak

  20.01.2015 14:00 - N.N.

  BANJALUKA - Na vodovodnu mrežu koja je izgrađena u posljednjih nekoliko godina u dijelu prigradskih i seoskih mjesnih zajednica priključeno je svega 50 odsto domaćinstava.

 • Počelo izdavanje taksi naljepnica

  20.01.2015 13:55 - Srna

  BANJALUKA - U Banjaluci je danas počelo izdavanje evidencionog broja, odnosno taksi naljepnice za 2015. godinu.

 • Od građevinskih dozvola prihodovano 9.987.325 KM

  20.01.2015 13:46 - Srna

  BANJALUKA - Grad Banjaluka je u 2014. od izdavanja građevinskih dozvola ostvario 9.987.325 KM prihoda.

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.