Banja Luka

Mještani Karanovca traže češće linije za grad

Mještani Karanovca traže češće linije za grad
Mještani Karanovca traže češće linije za grad

BANJALUKA - Mještani Karanovca uputili su peticiju Gradskoj upravi kojom traže da se uvede više autobuskih linija za grad jer radnim danima imaju autobus na svakih sat vremena, dok nedjeljom autobus saobraća na svakih 120 minuta.

Mještanka Karanovca Borka Damjanović kaže da je zahtjev i peticiju sa oko 200 potpisa odnijela u Gradsku upravu i da očekuje da će im grad izaći u susret kako bi imali redovniji gradski prevoz.

"Živimo na samo 12 kilometara od centra grada i želimo da imamo autobus bar na svakih pola sata. Zaista postoji potreba za tim. Vozimo se linijom broj devet i autoprevoznik "Pavlović turs", koji je zadužen za nju, rekao nam je da ne može na svoju ruku da uvodi više linija i da se obratimo Gradskoj upravi, što smo prije dva dana i učinili. Odnijeli smo zahtjev u sobu broj 14",  rekla je Damjanovićeva.

Ona je dodala da mještani ne mare koji autoprevoznik će voziti na relaciji Banjaluka - Karanovac, ali im je bitno da prevoz bude redovniji.

"Ponudili smo kao moguće rješenje da autobus osmica autoprevoznika "Žak turs", koji se okreće u Podgori, dva kilometra prije Karanovca, i koji polazi na svakih 20 minuta, produži svoju liniju za ta dva kilometra kako bismo ga i mi mogli koristiti", istakla je Damjanovićeva.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Karanovac Boško Vuksan kaže da su se više puta obraćali Gradskoj upravi zbog problema sa prevozom, ali da niko nema sluha za zahtjeve  mještana.

"Ovaj put smo sami ponudili moguće rješenje. Tražimo da  autobus broj osam produži svoju liniju još dva kilometra do Karanovca. To prevozniku nije velika udaljenost, a nama bi stvarno mnogo značilo. Ako dobijemo prevoz na svakih pola sata, bićemo prezadovoljni", rekao je Vuksan za Glas Srpske.

Iz Gradske uprave su rekli da su primili zahtjev mještana Karanovca za uvođenje više autobuskih linija za ovo naselje.

"Nadležno odjeljenje u narednom periodu će razmotriti zahtjev i donijeti odluku", kazali su u Gradskoj upravi.

Dodaju da stanovnici ovog prigradskog naselja, pored autobusa koji saobraća na njihovoj liniji, imaju i autobuse koji polaze iz Krupe na Vrbasu, Bočca, Aginog Sela i Racuna, koje takođe mogu koristiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije