Banja Luka

Mještani naselja Priječani žale se na uništenu glavnu saobraćajnicu

Mještani naselja Priječani žale se na uništenu glavnu saobraćajnicu
Mještani naselja Priječani žale se na uništenu glavnu saobraćajnicu

Mještani naselja Priječani žale se na izgled glavne saobraćajnice u ovom naselju jer njenu sanaciju očekuju od 2012. godine, kada je proglašena prioritetnom.

U Hilandarskoj ulici veliki je broj udarnih rupa, ulica je uska za mimoilaženje automobila, a saobraćaj veoma frekventan.

"Na putu je puno udarnih rupa i veoma je uzak. Pored toga prije desetak dana pojavilo se i klizište. Obavijestili smo Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja, Odsjek za civilnu zaštitu. Brzo je preduzeće 'Kozara putevi' došlo i nasuli su određenu količinu šljunka. To je urađeno prilično nekvalitetno i već drugo jutro klizište se ponovo aktiviralo", rekao je Nebojša Tojagić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani.

Ukupna dužina puta je 5.260 metara, a 2009. godine napravljen je generalni projekat realizacije tog puta, prema kojem bi trebalo da ima dvije saobraćajne trake i dva trotoara. Umjesto moderne saobraćajnice pet godina kasnije mještani zaobilaze rupe.

"Ulica je 2012. proglašena prioritetnom za tu godinu, od tada, kada je dignut kredit od milion KM za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i prve dionice puta, rješeni su gotovo svi imovinsko-pravni odnosi i čekamo početak gradnje prvih 410 metara puta. Nadamo se da će ta prva dionica biti početak ozbiljnih radova", dodao je Tojagić.

U Gradskoj upravi su rekli da će gdje god se javi klizište ući u nivo hitnih mjera sanacije, a da li će do kraja biti modernizovana zavisi od sredstava i vremenskih prilika.

"Mislim da nema lošijeg puta. Puno je opterećen, autobus ide na svakih pola sata, ukratko put je svaki dan sve gori", kaže mještanin Nedeljko Račić.

Grade 400 metara puta

Iako je put ukupne dužine 5.260, planirana je izgradnja samo 400 metara.

Izgradnja puta od Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" prema naselju Priječani u dužini od oko 400 metra trebalo bi da počne uskoro, ali prema mišljenju mještana, asfalt neće stići ni do table Priječani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije