Banja Luka

Mještanima Lauša predstavljen Nacrt budžeta

Mještanima Lauša predstavljen Nacrt budžeta
Mještanima Lauša predstavljen Nacrt budžeta

BANJALUKA - Dotrajao školski objekat, postavljanje rasvjete, asfaltiranje makadamskih puteva, izgradnja kanalizacione mreže, samo su neki od problema mjesne zajednice Lauš s kojima su upoznali predstavnike Gradske uprave prilikom treće javne rasprave o Nacrtu budžeta grada za 2017. godinu.

Božana Šljivar. v.d. načelnice Odjeljenja za finansije, i Dejan Vujić, šef Odsjeka za budžet, predstavili su ovaj nacrt okupljenim građanima, te saslušali njihove primjedbe i sugestije, kao i pitanja.

Pitanja su se uglavnom odnosila na pojašnjenje pojedinih stavki predviđenih Nacrtom budžeta, a sugestije na infrastrukturne probleme mještana.

Između ostalog, mještani su ukazali na nedostatak odgovarajuće prostorije u kojoj bi se slične rasprave mogle održavati, te na dotrajalost samih prostorija osnovne škole koja se koristi u te svrhe.

Pored toga, prema mišljenju mještana MZ Lauš prioriteti su i izgradnja kanalizacione mreže i rasvjete u Ulici srpskih rudara te spajanje ove ulice s Kosovskom ulicom, asfaltiranje ogranka Ulice Franca Šuberta, izgradnja trotoara u MZ Saračica, izgradnja dječjeg igrališta i više prostora za mlade.

"Željeli smo da čujemo šta građani misle o ovom dokumentu kako bismo što kvalitetnije napravili budžet za narednu godinu. Poslije budžeta, slijedi nam i priprema programa za izgradnju komunalne infrastruture i to jeste ono što najviše zanima sve građane", istakla je Šljivareva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije