Banja Luka

Na Trgu Krajine roštiljijada za Dan grada

Na Trgu Krajine roštiljijada za Dan grada
Na Trgu Krajine roštiljijada za Dan grada

Svečana akademija povodom Dana grada i krsne slave biće održana 22. aprila u Kulturnom centru Banski dvor, a prvi put za sugrađane taj dan biće organizovane roštiljijada i pasuljijada.

Ovo je danas rekao Slobodan Gavranović, gradonačelnik, koji je naveo da će na akademiji biti uručene nagrade.

"Na svečanoj akademiji biće uručene Aprilske nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima, a biće promovisani i najbolji radnici gradske administracije", istakao je on.

Gavranović dodaje da će 22. aprila na Trgu Krajine biti organizovana roštiljijada, a na tvrđavi Kastel pasuljijada, te da će za manifestaciju biti izdvojeno 79.542 KM iz budžeta grada.

"Želimo i da ova dva događaja iskoristimo za turističku promociju Banjaluke, zbog čega je organizacija povjerena Turističkoj organizaciji", rekao je gradonačelnik.

Gavranović je istakao da će u okviru svečanosti povodom Dana grada biti otvoreni vatrogasni dom u Dervišima i prostorije ambulante porodične medicine i mjesne zajednice u Kočićevom vijencu.

"Vatrogasni dom u Dervišima svečano ćemo otvoriti 17. aprila. Bio je prijeko potreban našim građanima, kao i ambulanta i objekat mjesne zajednice u Kočićevom vijencu", istakao je on.

Napomenuo je da je obilježavanje zvanično počelo 6. aprila otvaranjem izložbe "Milunka Savić, heroina Velikog rata" u Banskom dvoru, u okviru manifestacije "Dani Vlade Miloševića", i trajaće sve do 30. aprila kada se program obilježavanja zatvara predstavom Banjalučkog studentskog pozorišta "Garavi sokak" u Društvenom domu MZ Verići.

Sutra  o ključu grada

Skupština grada usvojiće sutra odluku da li će ključ grada dobiti neko od prijedloga koji su pristigli na adresu Skupštine grada, ili ne.

"Komisija je primila dva prijedloga, a to su Banjalučanin Alija - Ale Mahmutović i Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Rusije u BiH", kazali su u skupštinskoj Komisiji za nagrade i priznanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije