Banja Luka

Na takmičenju u sportskom penjanju u Banjaluci 40 takmičara

Na takmičenju u sportskom penjanju u Banjaluci 40 takmičara
Na takmičenju u sportskom penjanju u Banjaluci 40 takmičara

BANJALUKA - Banjaluka je danas ugostila takmičare na drugom juniorskom kupu u sportskom penjanju.

Kup je održan u sali Sokolskog doma u organizaciji Penjačkog kluba "Solo" i Planinarskog saveza Republike Srpske, a učestovalo je 40 takmičara iz Banjaluke, Foče, Sarajeva, Mostara, Sanskog Mosta, Zenice, od kojih su najmlađi penjači imali svega šest godina, a najstariji 18 godina.

Damir Misija, predsjednik PK "Solo", kazao je da se juniorsko takmičenje u penjanju organizuje već drugu godinu zaredom  u Banjaluci.

"Na kupu su učestvovali takmičari u šest starosnih kategorija. Naše kolege iz  Subotice i Beograda nisu nam se mogle pridružiti zbog pomjeranja termina njihovog državnog takmičenja. Zbog svega toga ostali smo uskraćeni za dolazak četiri penjačka društva", istakao je Misija.

Jedna od takmičarki, četrnaestogodišnja Andrea Sparavalo iz Sarajeva, koja dolazi iz  PK "No Comment", bavi se penjanjem već tri godine.

"Penjanje sam zavoljela zbog toga što jako volim prirodu. Muškarci za ovaj sport imaju veću fizičku spremnost, ali mi mlade djevojke uz pomoć dobrih tehnika možemo biti i bolje. Treniram tri puta sedmično po dva časa. Ovaj vid rekreacije ne oduzima mi mnogo vremena, jer kada se nešto voli, ništa nije teško", kazala je  Sparavalo.

Grad Banjaluka je podržao ovu sportsku manifestaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije