Banja Luka

Nagrađeni najbolji košarkaški timovi banjalučkih škola

Nagrađeni najbolji košarkaški timovi banjalučkih škola
Nagrađeni najbolji košarkaški timovi banjalučkih škola

BANJALUKA - Pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske Goran Raca dodijelio je nagrade i priznanja najboljim košarkaškim ekipama osnovnih i srednjih škola u Banjaluci.

Za najbolje su proglašene ekipe osnovnih škola "Branko Radičević" i "Borisav Stanković" u muškoj konkurenciji, te učenice Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš", dok su najbolji košarkaši među srednjoškolcima učenici i učenice Ekonomske škole.

Finalnim utakmicama najboljih ekipa završena je Liga takmičenja u košarci za grad Banjaluku, a u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske za školsku 2013/14. godinu.

Raca je naveo da finalisti banjalučke Lige u košarci idu na regionalno takmičenje gdje će imati priliku dalje da se dokazuju, a da će pobjednici regionalnih takmičenja učestvovati na republičkom finalu.

On je dodao da su pobjednici republičkog takmičenja istovremeno i osvajači Malih olimpijskih igara.

"Značaj Malih olimpijskih igara je ogroman, jer na ovaj način podržavamo djecu i omladinu da se bave sportom, što je kroz sportski duh i takmičenja, veoma bitno za njihov psihofizički razvoj", rekao je Raca.

Prema njegovim riječima, bavljenje sportom trebalo bi biti važan segment života osnovaca i srednjoškolaca u Srpskoj.

"Upravo kroz Male olimpijske igre pokušavamo da djecu školskog uzrasta afirmišemo da se bave sportom u svojim školskim sekcijama i na taj način razvijaju svoje sposobnosti i zdrave navike", poručio je Raca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije