Banja Luka

Nova turistička ponuda vratila bi Banjaluci dašak prošlosti: Fijakerom u obilazak grada od jeseni

Nova turistička ponuda vratila bi Banjaluci dašak prošlosti: Fijakerom u obilazak grada od jeseni
Foto: N.N. | Nova turistička ponuda vratila bi Banjaluci dašak prošlosti: Fijakerom u obilazak grada od jeseni
Goran Lajić

Stari fijaker za vožnju turista od jeseni bi trebalo da bude nova atrakcija na gradskim ulicama, koja bi turističku ponudu učinila još bogatijom.

Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije Banjaluke, rekao je da bi vožnja fijakerom kroz grad upotpunila turističku ponudu i da trenutno rade na toj ideji te razmatraju na koji način je realizovati.

"Svi smo saglasni, ali nismo još napravili do kraja taj dogovor. Sa kolegama iz Odjeljenja za saobraćaj moramo da odredimo rutu koja bi bila najprihvatljivija za vožnju, a onda da se dogovaramo i sa vlasnicima fijakera", rekao je Barašin.

Prema njegovim riječima, ako bi se to uspjelo riješiti, fijaker bi gradom počeo da vozi već od jeseni. Dodao je da bi to predstavljalo veći stepen atraktivnosti za turiste, ali pored toga bi u Banjaluku vratili i stvari iz nekadašnjeg zaboravljenog vremena te bi na taj način sve učinili još zanimljivijim.

Tomaž Kunaj, turista iz Slovenije, kaže da mu se sviđa ideja da se kroz grad vozi fijakerom.

"Bilo bi super kada biste imali to u ponudi, pa da Banjaluku mogu obići na ovaj malo drugačiji način. Sigurno bi to bilo zabavno", rekao je Kunaj.

Sa turistima su saglasni i građani, među kojima je i Đuro Kajiš, penzioner sa Starčevice, koji kaže da sve ono što bi upotpunilo turističku ponudu bilo značajno.

"Sve što je nekada bilo treba da se uvede. Fijaker kroz Banjaluku bi bio senzacija, turistima bi vožnja bila zanimljiva i svi bi bili oduševljeni", smatra Kajiš.

Sugrađanin Miloš G. kaže da bi fijaker vratio grad u nekadašnja vremena i da to ne bi bilo značajno samo turistima, nego i građanima.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Piknik okupio  brojne Banjalučane
Banja Luka

Piknik okupio brojne Banjalučane

Bočac bez struje
Banja Luka

Bočac bez struje

Najčitanije
}