Banja Luka

Novih 300 do 400 mjesta za vozila

Novih 300 do 400 mjesta za vozila
Novih 300 do 400 mjesta za vozila

Hronični problem velikih gužvi na parkinzima i oko Univerzitetske bolnice Kliničkog centra (UBKC) Banjaluka uskoro će biti "zaliječen" izgradnjom dodatnog parking prostora, kapaciteta od 300 do 400 mjesta, koji će biti izgrađen na zelenoj površini ispod postojećeg.

Naime, u roku od oko 15 dana sve bi trebalo da bude gotovo, a kompanija koja je angažovana na trenutnim radovima rekonstrukcije i opremanja centralnog medicinskog bloka UBKC-a će napraviti i jedan pristupni put i pomenuti parking. Mirko Stanetić, generalni direktor UBKC Banjaluka, kaže da parking prostor i inače predstavlja veliki problem, ali pogotovo sada kada njegov jedan dio nije u funkciji, zbog realizacije projekta rekonstrukcije.

"Nažalost, ako se ovakvo ponašanje vozača nastavi, ni to neće u potpunosti riješiti problem. Naš narod je takav da bi najviše volio da se, ako ikako može, parkira pred sam ulaz u bolnicu", navodi on.

Iz UBKC su pravovremeno izdali saopštenje za javnost u kojem su podsjetili da je došlo do izmještanja trasa saobraćajnih linija u krugu Univerzitetske bolnice, te redukcije intenziteta saobraćaja, kao i smanjenja kapaciteta parking mjesta na ovoj lokaciji.

"Znao sam da su neki radovi na bolnici u toku, ali nisam znao da je saobraćaj preusmjeren te da su ovolike gužve. Dovezao sam majku u bolnicu, stariju ženu, parkinga nigdje nije bilo, pa sam se parkirao skroz na livadu, jer je nisam mogao ostaviti i otići zbog njene bolesti, zbog koje nije u stanju sama da se kreće puno", rekao je Mirko P.

Nadležni potvrđuju da dolazi do velikih gužvi, ali da su angažovani svi raspoloživi radnici da bi sve proteklo s minimalnim problemima.

"Mi smo angažovali sve naše radnike da obezbijede prolaz za naša sanitetska vozila, jer tu ne smije doći ni do najmanjeg zastoja", ističe Stanetić.

Stoga iznova apeluju, kako na građane koji dolaze u bolnicu, tako i na zaposlene da razumiju situaciju, te da se prilagode trenutnim uslovima. "Molimo sve pacijente i njihove pratioce da ako im zdravstveno stanje i vremenske prilike dozvoljavaju ne dolaze svojim vozilima u krug bolnice", poručili su iz UBKC Banjaluka.

Javni prevoz

Usljed rekonstrukcije dijela UBKC Banjaluka promijenjene su i trase na sljedećim linijama javnog gradskog prevoza: broj 1 Mađir - Ortopedija - Nova bolnica, broj 17 Obilićevo - Nova bolnica i broj 17A Starčevica - Nova bolnica. Autobusi na navedenim linijama više ne prolaze kroz krug UBKC, već iz smjera centra, umjesto Ulicom 12 beba, saobraćaju Ulicom Jovana Raškovića pravo do stanice "Vidik" i u povratku istom trasom obrnutim redoslijedom. Ulaz i izlaz putnika je na novom autobuskom stajalištu, nakon skretanja za UBKC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije