Banja Luka

O novom kreditu banjalučkoj "Toplani" 24. septembra

O novom kreditu banjalučkoj "Toplani" 24. septembra
O novom kreditu banjalučkoj "Toplani" 24. septembra

BANJALUKA - Pred odbornicima Skupštine grada na zasjedanju 24. septembra naći će se, između ostalog, odluka o davanju saglasnosti za izdavanje garancije grada za novo kreditno zaduženje "Toplane".

"Toplana" se obratila sa zahtjevom gradu za izdavanje garancije na kredit koji bi ovo preduzeće uzelo iz sredstava Fonda za razvoj i zapošljavanje RS, kojim upravlja Investiciono-razvojna banka RS, u iznosu od 7,8 miliona KM u svrhu finansiranja prenesenih obaveza.

Na sjednici Vlade RS koja je održana 27. avgusta odobreno je zaduženje od 7,8 miliona KM za koje grad treba izadati garanciju s obzirom na to da je većinski vlasnik. 

Ova sredstva "Toplana" bi iskoristila u svrhu finansiranja prenesenih obaveza, koje opterećuju trenutno poslovanje ovog preduzeća.

Ukupno zaduženje grada po osnovu izdatih garancija sa ovom garancijom iznosilo bi 26.793.281,73 KM ili 25,82 odsto redovnih prihoda ostvarenih u 2014. godini.

Iz "Toplane" su naveli kako je planirano da sezona grijanja počne 15. oktobra, te da od polovine ovog mjeseca počinje punjenje sistema vodom, dok cijena grijanja zasad ostaje ista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije