Banja Luka

Odron na ulici od prošlog maja

Odron na ulici od prošlog maja
Odron na ulici od prošlog maja

BANJALUKA - Svaka veća kiša za stanovnike Ulice Slobodana Dubočanina u naselju Starčevica u Banjaluci, u kojoj se ni dva automobila, zbog odrona iz maja prošle godine, ne mogu mimoići, predstavlja veliki problem.

Mještani strahuju od pojave novih odrona, ali i oštećenja ionako slabo prohodnog puta.

Da stanje u ovoj ulici nije nimalo bezazleno, govori i činjenica da mještani muku muče i s otpadnim vodama, koje se slivaju u kanal koji je nastao kada je voda odnijela bankine pored puta. Njihove konstantne molbe nadležnima da bude uklonjen odron zamlje s puta, koji je nastao poslije majskih poplava, i koliko-toliko popravljena putna infrastruktura, niko, očito, ne želi da čuje. Iz godine u godinu dobiju negativan odgovor, kao što su ga dobili i ove.

"Programom zajedničke komunalne potrošnje za 2015. godinu nisu planirani radovi na asfaltiranju ogranka Ulice Slobodana Dubočanina", rekli su iz Gradske uprave.

Trivuna Crnogorac u ovoj ulici živi već 37 godina, a prema njenim riječima, do prije godinu dana ulica je imala asfalt, ali nažalost, voda je na put nanijela veću količinu zemlje koja je zakrčila dio puta.

"Nažalost, zemlju niko neće da čisti s puta. Nekoliko puta taj problem s odronom smo prijavljivali nadležnima da dođu i da vide u kakvom stanju živimo. Nisu se udostojili ni da nam pošalju bagere da očiste zemlju. Izgleda da smo samo trošili svoje vrijeme", kaže ona.

Penzioner Vladimir Praštalo priča da nije baš ugodno živjeti u ovoj ulici, a kamoli se ovamo uputiti nekim prevoznim sredstvom.

"Užasno je proći ovom ulicom, namamo kanalizaciju, sve kanalizacije su sprovedene na ulicu, a zamlju od odrona, koji je nastao još u maju prošle godine, već jednom bi trabalo skloniti. Zar treba prvo da se dogodi neka nesreća pa da se nadležni sjete da nam pomognu. Kada se to dogodi, biće kasno", priča on.

Dodaje da je ova saobraćajnica prometna, da se spaja sa Tuzlanskom ulicom i izlazi na glavni put, gdje se nalazi groblje na Starčevici, pa je mnogima nezaobilazna u saobraćanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije