Banja Luka

Otvaranje novog objekta za pripremu vode u Novoseliji

Otvaranje novog objekta za pripremu vode u Novoseliji
Otvaranje novog objekta za pripremu vode u Novoseliji

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovaće danas u Banjaluci svečanom obilježavanju završetka radova na izgradnji druge faze fabrike vode "Novoselija 2" – objekta za pripremu vode, najavljeno je iz predsjednikovog kabineta.

Ovom prilikom ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić uručiće direktoru banjalučkog "Vodovoda" Milanu Mazalici rješenje za upotrebu objekta.

Završetak izgradnje objekta za pripremu vode u Desnoj Novoseliji, na lokaciji izvorišta banjalučkog sistema vodosnabdijevanja, ozvaničiće gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović i predsjednik Skupštine grada Slobodan Gavranović.

Svečanost je najavljena za 11.00 časova.

Novi objekat za pripremu vode izgrađen je u okviru projekta izgradnje fabrike vode u Novoseliji. Za gradnju i montažu opreme eminentnih proizvođača uloženo je 7.628.249 KM.

U okviru istog projekta 2007. godine izgrađena je filterska stanica za direktnu filtraciju vode kapaciteta 800 litara u sekundi, te izgrađen rezervoar za vodu od sedam hiljada metara kubnih za šta je izdvojeno 8.987.047 KM.

Procjena je da će novoizgrađena i savremenom tehnologijom opremljena postrojenja obezbijediti dovoljne količine vode za piće za oko 300 hiljada potrošača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije